Hirdetés

Minden, amit bejelentettek a Dungeons & Dragons Direct 2023-on

|

Mesélők és kalandozók, gyűljetek most körénk: elmeséljük, hogy mi minden történt a tegnap esti bemutatón.

Hirdetés

A Wizards of the Coast tegnap este egy streamben bemutatta, hogy milyen újdonságokkal készül a Dungeons & Dragons jelenlegi és jövőbeli rajongói számára. Az asztali szerepjátékok királya hamarosan kilép majd a könyvek és kockák világából, és megjelenik a mozivásznakon és videojátékokban is.

A D&D-rajongókkal együtt néztünk nagyokat, amikor a legelső bejelentésük egy Minecraft modul volt, ami egy külön kis szerepjátékos kalandra hívja majd a hősöket. A DLC megjelenési dátuma még nem ismert, de nagyjából 10 órányi játékra számíthatunk tőle.

Hirdetés

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület a napokban debütál a világ minden mozitermében. A Wizards of the Coast nem is hagyja, hogy ezt elfelejtsük, ezért a streambe belecsemépszett egy új trailert is, amit a teljes felvételben tudtok csak visszanézni 2:50-nél.

Amihez viszont nem kell elindítanotok a teljes felvételt, az a csodálatos JoCat saját animációs videója. A Final Fantasy XIV és Dungeons & Dragons közösségek jól ismert tagja (a Crap Guide to D&D sorozatát melegen ajánljuk mindenkinek) együtt dolgozott a Wizards of the Coast csapatával egy cuki kis bevezető videón.

Ezeken felül bejelentettek még betyárbecsületes Magic: The Gathering kártyákat, új figurákat, Neverwinter tartalmakat és belengették R.A. Salvatore következő könyvét is. Salvatore Drizzt-könyvei a modern D&D világának alapjait fektették le, így a közösség izgatottan várja a következő fejezetet, amit  az író láthatóan hatalmas lelkesedéssel fog papírra vetni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A lényeg viszont ezek után következett. A Dungeons & Dragons csapata ugyanis keményen dolgozik egy 3D-s, digitális asztalon, amit az egymástól távol lakó játékosok és Dungeon Masterek használhatnak majd játékaik levezényléséhez. Rengeteg hasonló eszköz létezik a világon, de ez a Wizards hivatalos alkalmazása lesz, így beépítenek minden D&D szabályzatot, és le lehet majd tölteni hozzá hivatalos és nem hivatalos figurákat, építőelemeket, és sok minden mást is.

A publikus tesztelés valamikor idén kezdődik, de a jelentkezés vagy a tesztelők kiválogatásának módját még nem kötötték az orrunkra.

Ami a könyveket illeti Chris Perkins és Jeremy Crawford egy nagyon izgalmas jövőt ígértek. Úgy tűnik, hogy a következő években összefűzik majd az eddigi sztorikat, és több, mindenen átívelő történetben fognak visszahatni azokra. Az egész csúcsa Vecna visszatérése lesz, aki várhatóan a következő kiadás történetét fogja előkészíteni.

Aki már ma el akarja kezdeni felfedezni a Dungeons & Dragons világát, az látogassa meg az új bevezetőoldalt, a PlayDnD.com-ot, ahol ingyen rakhat össze karaktereket és tépheti fel az ingyenes kalandmodulok valamelyikét. A weboldalon még egy kis szóló játékot is találtok, ahol választhattok egy kasztot, és a döntéseitek alapján pörögnek az események.

A következő néhány év nagyon izgalmasnak ígérkezik a szerepjátékosok szerelmesei számára, és a fentiek során még szó sem volt az új D&D kiadásról, ami várhatóan még jobban felpörgeti majd a hype-ot a játék körül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)