Hirdetés

Moonshot: The Next Giant Leap - magyar fejlesztésű társasjátékkal repülhetünk a Holdra

|

A holdra szállás 50. évfordulójára készült magyar társasjáték nagyon érdekes aspektusból mutatja be az űrkutatás nehézségeit.

Hirdetés

Pontosan 50 évvel ezelőtt, 1969. július 20-án landolt az Apollo-11 a Holdon. Neil Armstrong, Edwin Aldrin (és persze ne feledkezzünk meg Michael Collinsról sem) történelmet írtak, és ha az elmúlt évekhez hasonlóan haladnak a fejlesztések a továbbiakban is, akkor lehet, hogy néhány év múlva tovább bővül a Holdra lépők névsora.

Hirdetés

Az űrverseny persze rengeteg időt, energiát és áldozatot követelt mindenkitől, a Szovjetunió és az USA csatározása pedig nemcsak a sztratoszférában zajlott. Ezt a technikai és politikai párbajt hivatott bemutatni a magyar Game Shuttle Labs készülő játéka, a Moonshot: The Next Giant Leap is.

A csapatban nemcsak játékfejlesztők, hanem űrkutatással foglalkozó fizikusok is vannak, így a játék bizony elég stabil elméleti háttérrel rendelkezik. Az egymással versenyző két csapat mérnökeinek valódi problémákkal kell szembenézniük és létező problémákat áthidalniuk, miközben a politikusok kereskedelmi embargókkal, kémkedéssel és propagandával próbálják megnehezíteni a másik frakció dolgát. A játékot volt szerencsém kipróbálni, és személy szerint nagyon élveztem, és bár elsőre kicsit bonyolultnak tűnik, a valóságban viszonylag egyszerű mechanikákból áll össze egy komplex egésszé, nézzétek:

Jelenleg Kickstarter kampány keretében próbálják életre kelteni a projektet, reméljük sikerrel járnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)