Hirdetés

Napi büntetés: olyan borítást mutatott be egy cég, amivel LEGO-fegyvernek álcázható egy igazi pisztoly

|

Természetesen a LEGO is felszólalt ellene.

Hirdetés

Hacsak nem valami nagyon ócska, az ellenőrzéseket megkerülő játékról beszélünk, a játékfegyverek csövénél élénk piros vagy narancssárga elem jelzi, hogy nem valódiak. Ez így van világszerte, a Föld számos pontján törvény tiltja, hogy olyan játékokat gyártsanak, amik igazi fegyvernek tűnhetnek. 

Az Egyesült Államokban időről időre előfordul, hogy egy gyermek megtalálja az otthon, számára is könnyen hozzáférhető helyen található éles, töltött lőfegyvert, és akaratlanul is végez családtagjaival, netán magával. Ugyanitt gondolta jó ötletnek a Culper Precision, hogy olyan borítást készítsen, amitől az éles fegyver LEGO-nak tűnik, és még elemeket is lehet építeni rá. 

Hirdetés

A Block 19 fantázianevet viselő alkotás így néz ki: 

Aktivisták azonnal szétszedték az ötletet (nem úgy, mint a LEGO-t...), az Everytown for Gun Safety szervezet egyik tagja elmondta, a gyerekeket is érintő fegyverbalesetek következtében tavaly legalább 140-en vesztették életüket. A LEGO, miután felhívták a figyelmét a Culper Precision alkotására, levélben szólította fel a céget, hogy azonnal állítsák le a gyártást és forgalmazást, aminek az elnök, Brandon Scott eleget is tett, miután ügyvédjével konzultált. Megjegyezte, nem látja, mi a probléma, mert a fegyvertartáshoz engedély kell. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)