Hirdetés

Októberben is özönlöttek az érdekesebbnél érdekesebb társasok - itt a lista

|

Közeleg az ünnepi szezon, sorra jönnek az év utolsó társasjátékos megjelenései - de azért egy-két bejelentés is befért.

Hirdetés

Ráfordultunk az ünnepi szezonra, két hónap sincs hátra karácsonyig, így hát megállás nélkül ömlenek be az utolsó, még az idei évre ígért játékok. Lehet, hogy lesz a korábban belengetettek között olyan, ami jövőre csúszik, de már így is bőven van miből válogatni a kívánságlistára - a Lángműveseket, az Oltréét, a Fallout Sheltert is szívből ajánljuk. Folyamatosan jelentkezünk további bemutatókkal is, igyekszünk tartani az iramot.

Alább az elmúlt hónap társasjátékos bejelentései és megjelenései a legnagyobb hazai kiadóktól, segítünk felzárkózni.

Hirdetés

Gémklub

Bejelentés:

War of the Ring: The Card Game - A Gyűrűháborút feldolgozó, a War of the Ring társasjátékot alapul vevő 2-4 fős kártyajátékban két csapatban harcolhatunk vagy a rosszak, vagy a szabad emberek oldalán, egyedi paklikat használva. Gyönyörű illusztrációk segítenek, hogy a lehető legjobban bele tudjuk élni magunkat Tolkien világának hangulatába. 2023-ra várható.

Megjelenés:

3000 Bandita (3000 Scoundrels) - Egy rejtélyes utazó értékes fejlesztéseket hagyott maga után, de ebből nem részesülhet mindenki. Átlátszó lapok kombinálásával alkothatjuk meg saját banditánkat (3000 lehetséges variációból), majd blöfföléssel és ügyes taktikázással igyekezhetünk megszerezni a technológiákat.

Cortex Harry Potter - A Cortex játéksorozat Harry Potter tematikájú része, különleges feladványokkal tesztelhetjük benne gyorsaságunkat, memóriánkat, ügyességünket, tapintásunkat és további érzékeinket, készségeinket.

Akropolisz (Akropolis) - Hatszögekből kell felépítenünk saját ókori városainkat úgy, hogy a lakóépületek, templomok, piacok, kertek és barakkok elhelyezésével a lehető legtöbb pontot gyűjtsük. Egyszerű családi játék, de simán lehet az év egyik legjobbja - a UK Games Expón díjat is nyert.

Canvas: Tükörképek (Canvas: Reflections) - A Canvas kiegészítőjének megfordítható lapjai új taktikai rétegeket nyitnak meg, az új táblának köszönhetően több kártyából válogathatunk és jobban tervezhetünk előre, és új bónuszszalagot is kapunk.

Pont a közepébe (Zero to 100) - Izgalmas kvízjáték, amiben nem az a lényeg, hogy pontosan tudjuk a választ a feltett kérdésekre (például hogy hányszor ejtik ki a Macarena szót a Los del Rio dalában), hanem hogy csapatunkkal kiválasszuk azt a kérdéskártyát, aminek válasza legközelebb áll a célkártya számához.

Kulcskérdés (Secret Identity) - Piktogramok segítségével kell segítenünk a többieknek, hogy kitalálják a hozzánk tartozó személyt, de csak három ikont használhatunk arra, hogy megjelöljük, mi az, ami jellemző rá, és mi az, ami nem. Akár 8-an is belevághatunk.

Varázslatos krónikák: A holdkövek nyomában (Kids Chronicles: Quest for the Moon Stones) - A mostanában főleg alkalmazásokat használó társasjátékokban utazó Lucky Duck Games kimondottan gyerekeknek fejlesztette újdonságát: a Varázslatos krónikákban egy mesevilágban kalandozhatnak a fiatalok, egy okoseszköz segítségével feltérképezve a környéket, tárgyakat és segítőket begyűjtve oldhatják meg a rejtélyeket.

Everdell: Virágfesztivál (Everdell: Bellfaire) - Aki arra vágyik, hogy asztalának még nagyobb területét lefoglalja az Everdell, a Virágfesztivál kiegészítővel bővítheti az erdőt. Ez lehetőséget ad arra, hogy 5 vagy 6 játékos szálljon harcba (két új faj csatlakozásával), új táblarészt vezet be, különleges eseménykártyákat ad az alapjátékhoz, és közös célokkal is szolgál.

Jó tudni! (Fun Facts) - Beszélgetős partijáték, ami segít, hogy megismerjük a társaságot. A feltett kérdésekre (Mennyire vagy babonás? Mennyire tartod magad vonzónak? Szerinted hány éves korodig fogsz élni?) számmal kell válaszolnunk, a kezdőjátékos pedig megpróbálja ezeket sorba rendezni az alapján, amit a résztvevőkről tud.

Reflexshop

Bejelentés:

Ennivaló szörnyecskék (Yummy Yummy Monster Tummy) - Alkalmazással támogatott gyerekjáték, amiben szörnyeket kell etetni okosan, a többi játékossal együttműködve.

Tabriz - A Cascadia vadvilágát is megálmodó Randy Flynn jövőre Perzsiába invitál minket, hogy Tabriz városában élő szőnyegkereskedőként lenyűgözzük a köznépet és a méltóságos urakat. Ügyesen kell lehelyezni tanoncainkat, hogy alapanyagokat és pénzt szerezzünk. A szólómódjába is rengeteg időt öltek.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Megjelenés:

A Nagy szerencse szelence (Super Mega Lucky Box) - Írogatós, némileg a bingót idéző pörgős társasjáték, amiben számokat kell húznunk és ikszelnünk kártyáinkon.

Cirmos cimborák (Caty Mini) - Aranyos cicás játék gyerekeknek, amiben fonalakat kell úgy áthúznunk a táblákon, hogy a cicánk a lehető legtöbb játékot érintse.

Bullshit - Partijáték azoknak, akik képesek megállás nélkül hülyeségeket beszélni. Kérdésekre kell válaszolni (pl. Mi az a 3 dolog, amit könnyebb részegen megcsinálni) 8 másodperc alatt, ezt követően az épp kérdező játékos dönti el, pontot ad-e a válaszadónak vagy sem.

Cheatwell ivós kártyajátékok - A Dallamtapadásban itallal gargalizálva kell elénekelnünk dalokat, hogy a többiek felismerjék azokat, a Pialógusban kifejezések segítenek beszélgetést indítani, a Fenékigben pedig kártyapárokat kell keresnünk, illetve megszabadulnunk a patkánykirálytól.

MicroMacro: Crime City - All In - A díjnyertes MicroMacro sorozat új része 16 különböző történetet rejt, ezeket kell úgy felgöngyölítenünk, hogy a hatalmas, 75x110 cm-es térképen kutakodunk.

Nehéz döntések (Tough Calls: Dystopia) - A Nehéz döntésekben különböző tragédiák (zombiapokalipszis, űrlénytámadás) után kell barátainkkal együtt döntéseket hoznunk, és bebizonyítanunk, hogy jobb vezetők lennénk a többieknél.

La Vina - Eljött a szőlőszüret ideje - a játékosoknak arra kell törekedniük, hogy a legjobb szőlőket begyűjtsék, eladják, és így a legtöbb pontot szerezzék.

Top10 (18+) - A Top 10 társasjáték felnőtteknek szóló változata, vadabb témákkal.

Delta Vision

Bejelentés:

Dungeon Fighter második kiadás - szedett-vedett kalandorokkal harcolhatunk reménytelenül, felfedezésre váró katakombákban. Az alapjátékot 10 évvel megjelenése után új táblákkal, kockákkal, hősökkel, fegyverekkel és szörnyekkel egészítették ki.

Vámpír: A Maszkabál - Riválisok (Vampire the Masquerade - Rivals) - bővíthető kártyajáték 2-4 játékos részére, aminek alapdobozában négy pakli, a Toreador, a Brujah, a Ventrue és a Malkavita található. A klánokat irányítva küzdhetünk San Francisco uralmunk alá hajtásáért.

Fesztáv Ázsia (Wingspan Asia) - ahogy arról külön is beszámoltunk, az Essen Spiel során bemutatkozott a Fesztáv ázsiai kiegészítője, ami egyben önállóan játszható játék is, mely tartalmaz egy 1-2 játékos duettmódot, hat- és hétjátékos rajmódot, és persze sok-sok madarat.

Megjelenés:

Star Wars: Jabba palotája (Star Wars: Jabba's Palace) - A Szerelmes levél tematikus változata ismerős alapmechanikával és karakterekkel, néhány új hatással és új győzelmi feltételekkel.

Teotihuacan - Összetett társasjáték, amiben munkásokat és erőforrásokat ügyesen menedzselve diadalmaskodhatunk az Istenek városában.

Agyaghadsereg (Terracotta Army) - A minikkel teli játékban az agyaghadsereget megépítve kell gondoskodnunk arról, hogy az uralkodó halála után is védve legyen.

Massive Darkness 2: A pokol kapuja - Fényhozók szerepében, rejtélyes katakombákba merészkedve kell elpusztítanunk a sötétséget. A játékosok együttes erővel harcolnak, különféle kasztokat irányítanak, amikkel mind-mind más élmény játszani.

Jekyll vs Hyde - Kétfős ütésvivős kártyajáték, amiben Dr. Jekyll feladata, hogy kitartóan védekezzen Mr. Hyde támadásai ellen, Mr. Hyde-é pedig természetesen az, hogy átvegye az uralmat felette.

Piatnik

Megjelenés:

A ködbe zárt Carcassonne - Kooperatív Carcassonne-variáció, amiben szellemeket kell kordában tartanunk, együtt építve a vidéket. Kiegészítőként is használható, részletesen itt írtunk róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)