Hirdetés

Pokémon kártyákra költötte a segélyt, börtönt kapott érte

|

Egy amerikai férfi felelőtlenül használta fel a koronavírus-járvány alatt megítélt állami támogatást, meg is lett a jutalma.

Hirdetés

Elképesztő összegekért forognak már a ritkább Pokémon kártyák, van olyan, amelyikért több százezer dollárt sem sajnált tulajdonosa, de értéküket (még ha az mesterségesen gerjesztett is) jól jelzi az a közelmúltbeli eset is, amikor egy betörő a készpénz mellett tudatosan a zsebszörnyeket ábrázoló lapokra mozdult rá. Az előző jómadárnál kevésbé radikális módszerrel próbálkozott egy  31 esztendős georgiai férfi, de rajta vesztett - számolt be róla a Polygon.

Vinath Oudomsine is azok közé tartozik, akik a koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhítendő segélyt vehettek igénybe, számára az apropót az szolgáltatta, hogy egy tíz főt alkalmazó kisvállalkozás tulajdonosa. Az így kapott 85 ezer dollárt kizárólag a munkavállalók bérére, valamint az üzlethelyiség bérleti díjára fordíthatta volna, ám ő az összeg nagyobbik részét elverte egyetlen pokémon kártyára.

Hirdetés

Nem kevesebb, mint 57 789 dollárt fizetett egy kifogástalan állapotban lévő, első kiadású, holografikus Charizard lapért tavaly decemberben. Oudomsine azonban nem örülhetett sokáig újdonsült szerzeményének, mert tettével bűncselekményt valósított meg. Dudley H. Bowen bíró nem elégedett meg azzal, hogy az utolsó centig visszafizettesse a felvett Covid-segélyt, hanem még 10 ezer dollár bírságot is szabott rá, valamint három évre rács mögé küldte a kisvállalkozót. Szabadulását követően pedig három éve próbaidőt kell majd felügyelet alatt töltenie. Oudosmine, aki beismerte bűnösségét, a szóban forgó kártyát átadta a hatóságoknak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)