Hirdetés

Stranger Things, Viticulture Világ, Scarface 1920 és sok más - áprilisi magyar társasjáték bejelentések

|

A Stranger Things 4. évad premierjére jön egy rejtett szerepes játék, érkezik a hangulatos horror, a Vagrantsong, és kooperatív kiegészítő teszi izgalmasabbá a Viticulture-t.

Hirdetés

Várhatóan most egy kicsit belassul majd a társasjátékok világa, vagy legalábbis még kiszámíthatatlanabbá válik, mint eddig, ugyanis a sanghaji helyzet (a járvány miatt lezártak mindent), az üzemanyag- és papírárak égbe szökése nem csak a költségeket növeli meg jelentősen (a Frosthaven magyar kiadását fel is függesztették), de a bizonytalanságot is azzal kapcsolatban, mi mikor érkezhet.

Április nem volt mentes izgalmas új megjelenésektől - megérkezett például a negyedik Azul, A királyné kertje a Gémklubtól, a Bloodborne a Delta Visiontől, és A Mars terraformálása: Árész expedíció a Reflexshoptól, csak hogy néhány régóta várt társast említsünk -, de bejelentésekkel is előálltak a kiadók, így 2022 egy kicsivel még izgalmasabb lett. Lássuk, milyen társasok magyar változatára számíthatunk idén.

Hirdetés

Gémklub

A Gémklub most három játékot jelentett be, melyek közül az egyik kivételesen pontos megjelenési dátummal rendelkezik: a Stranger Things: Attack of the Mind Flayer május 13-án, pár héttel a sorozat 4. évadának premierje előtt jön. 

Verdant - A természet-növényzet témájú társasok sorát bővíti a Verdant, ezúttal a szobanövényekkel a középpontban. Ahelyett, hogy takarókat varrnánk, mint a Calicóban, vagy Cascadia vadvilágát rendeznénk el alakzatokba, a Flatout Games kiadó új játékában ezúttal egy lakásban kell elpakolásznunk növényeket, berendezési tárgyakat, háziállatokat, figyelve arra, hogy mindenki a lehető legjobban érezze magát. 1-5 játékos játszhatja majd, nagyon szép, könnyen tanulható.

Stranger Things: Attack of the Mind Flayer - Az Elmenyúzó nem csak Hawkins polgárait hajtja irányítása alá, hanem azokat is, akik kipróbálják az Attack of the Mind Flayert. A játék elején mindenki (4-10 játékos) kap egy szerepet, és a továbbiakban vagy a szörnyeteg szolgájaként kell a többieket az oldalára állítania, vagy még tiszta elméjű ifjúként ellenállnia a támadásoknak. 

Vagrantsong - A Vagrantsongot az alább is látható trailere önmagában eladja, de a játékmenete és a tematikája is izgalmasnak tűnik. Egy kooperatív, történetközpontú játék lesz, amiben a játékosok egy szellemvonaton ragadnak, és az ott tanyázó szörnyekkel kell megküzdeniük több mint 20 szcenárió során, ügyesen beosztva akcióikat.

Reflexshop

Ra - Reiner Knizia az egyik legismertebb társasjátéktervező, aki a Ra-t még 1999-ben adta ki, de most felfrissítve jön el újra. Ahogy azt a neve sugallja, az ősi Egyiptomba megyünk, ahol licitálással próbálunk meg pontokat szerezni.

Hívatlan haverok - A Teeturtle és az Unstable Games tavaly megjelent játéka, a Wrong Party magyarul Hívatlan haverok néven futott be (nem sokkal bejelentése után). Végtelenül egyszerű 2-5-fős partijáték, amiben célunk a legjobb vendéglista összeállítása furábbnál furább karakterekből.

Dűne Impérium: az IX felemelkedése - Épp hogy csak megjelent a Dűne: Imperium, bejelentették az első kiegészítőjének érkezését is. Három új frakció, technológiai innovációk az Ix bolygóról, és egy új játékmód is várja azokat, akiknek annyira megtetszett az alapjáték, hogy többre vágynak.

Delta Vision

A Fekete Rózsa háborúi - Kommentben már elhintették, hogy jön, fel is tettük az év legjobban várt társasjátékait soroló listánkra, de most hivatalosan, külön posztban is megerősítette a Delta, hogy A Fekete Rózsa háborúi néven, előreláthatólag ősszel jön a Black Rose Wars. Varázslókat alakítunk, akik igyekeznek elnyerni a nagymesteri címet.

Root: The Roleplaying Game - Már a Root megjelenését is nagyon várjuk (és úgy halljuk, sokan vannak még így a társasozók közösségében), de aki másféle élményre vágyik ugyanabban az univerzumban, a Root RPG-t próbálja ki. Az alap szabálykönyv mellett a kiegészítőket is belengették, van néhány.

A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén figurapakkok - Aki feldobná az Utazások középföldént, megteheti ezt a Kísértetjárás Suhatagban és az Árnyas ösvények kampányok figurapakkjával, továbbá elkészült előbbi magyar fordítása is.

Twilight Imperium negyedik kiadás: Prophecy of Kings - A BGG összesített listájának hatodik helyén álló Twilight Imperium negyedik kiadása mellé beszerezhetjük a Prophecy of Kings kiegészítőt is, ami hét új frakciót és rengeteg egyéb tartalmat kínál.

Viticulture Világ + kiegészítők - A borászkodós Viticulture itthon is nagy siker, nem véletlen, hogy amit csak lehet, elhoz hozzá a kiadó: érkezik a Látogatók a Rajna-völgyből és a Munkások a lápvidékről kiegészítő, valamint a nagy szabású Viticulture Világ, melyben kooperatívan kell a világ különböző tájain szőlőt termesztenünk, legendás történelmi személyek közreműködésével. Aki szeretné, egyedül is játszhatja természetesen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Scarface 1920 és The Enforcers kiegészítő - Egy összetettebb társasjátékban törekedhetünk alvilági szervezetünk kiépítésére az 1920-as évek Chicagójában. A szesztilalom alatt, munkáslehelyezés és pakliépítés kombinációjával növelhetjük befolyásunkat, hatalmunkat, miközben a többiek is hasonló terveket szövögetnek.

Vasút vonal kihívás - Bujazöld és Fényessárga kiadás - A Railroad Ink sorozat Challenge variációjának mindkét változata, a Lush Green Edition és Shining Yellow Edition is jön magyarul. A roll and write játékban útvonalakat kell rajzolgatni, hogy kiterjesszük vasúthálózatunkat, és figyelnünk kell a célokra, valamint játékostársainkra is, mert csak az kap jutalmat, aki adott célokat elsőként teljesít. A két különböző variáció más-más extra kiegészítő kockát tartalmaz, amik különleges szabályokat vezetnek be.

Dungeon Fighter Második kiadás - A 2011-ben megjelent Dungeon Fighter felturbózott változata tartalmasabb elődjénél, számos új tartalmat kínál, a szabályait egyértelműsítették, a játékmenetét felrázták. A játékosok kooperatívan fedezhetnek fel egy dungeont, ahol fura szörnyekkel kell megküzdeniük.

Tölgy - Angolul Oak néven ismert a Tölgy, melynek középpontjában egy ősi fa áll, ami körül druidák csoportjai gyülekeznek. A négy rend valamelyikének vezetőjeként a célunk, hogy kiérdemeljük a tölgy titkainak megismerését, erős varázslatokat tanuljunk, egyre hatalmasabbá váljunk.

La Granja Deluxe Master Set - A La Granja jelentősen kidolgozott, új kiadásában 1-4 játékos apró farmokat gondozgathat, döntéseik pedig nagy mértékben befolyásolják helyzetüket. A Deluxe Master Setben kiegészítő tartalmak is megtalálhatók az átalakított, kényelmesebb komponensek mellett.

Teotihuacan: Az istenek városa - Nem csak a nevét nem könnyű kimondani, egyébként is határozottan összetett a Teotihuacan: City of Gods, amiben egy legendás piramist kell megépítenünk miközben sorra válunk egyre hatékonyabbá.

Compaya

Medvepark - A Bärenpark egy ideje már a hazai közösségben is kering, de most eljött a lokalizáció ideje. A Medveparkból megismerhetjük, mennyi különböző mackófaj él, saját parkot építhetünk, amiben úgy kell elhelyeznünk őket, hogy ők és a látogatók is boldogok legyenek.

Ti mit vártok még?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)