Hirdetés

Színes bőrű Aragornnal jön A Gyűrűk Ura tematikájú Magic: The Gathering szett, az alkotók szerint a diverzitás az elsődleges szempont

|

Modern, eddig sosem látott megközelítésben szeretnék bemutatni Tolkien világát.

Hirdetés

Tales of Middle-Earth néven érkezik a Magic: The Gathering legújabb Universes Beyond kiegészítője, vagyis a következő olyan expanzió, ami egy teljesen új univerzumba kalauzolja el a népszerű kártyajáték rajongóit. Ezúttal A Gyűrűk Ura világán, Középföldén van a sor. 

A Lord of the Rings: Tales of Middle-Earth kártyaszett teljes leleplezésére a mai nap során kerül sor, vagyis végre megismerhetjük kivétel nélkül az összes tervezett lapot az új kiadásból. A nagy leleplezés előtt azonban a Magic: The Gathering mögött álló Wizards of the Coast (WotC) és a Middle-earth Enterprises (MEE) úgy érezte, ki kell még térniük egy nagyon fontos dologra, szóval mindenki megnyugodhat: az új A Gyűrűk Ura kártyacsomag megfelelően diverz lesz.

Hirdetés

Már cikkünk nyitóképe is erre utal, hiszen ahogy látható, egy gondorinak tűnő férfi szerepel rajta, és az illető bizony színes bőrű, ami nem igazán jellemző Gondor Királyságának népére - már amennyire Tolkien munkásságából tudjuk. És akkor most tessék megkapaszkodni a karfában: ez az illető ugyanis nem más, mint maga Aragorn, akit ugyebár a mozifilmekben anno Viggo Mortensen keltett életre. 

Íme egy kártyalap, amin Arwennel szerepelnek együtt:

A hivatalos közlemény szerint Középfölde minden népe együtt harcol Sauron ellen, a kártyajátékban pedig a különböző háttérrel rendelkező rajongók mind-mind megtalálhatják a hozzájuk passzoló karaktereket, történeteket és helyszíneket, a szett készítésekor az egyik elsődleges szempont az inkluzivitás volt.

A másik pedig az eredetiség. Kifejezetten kiemelték az alkotók, egy egy modern, új megközelítésben szeretnék prezentálni J.R.R. Tolkien munkásságát és úgy általában Középföldét. A Lord of the Rings: Tales of Middle-Earth egészen pontosan június 23-án fog megjelenni számos különböző kiszerelésben, csomagban. Az MTG Arenan videojátékba már június 20-án élesedik a digitális verzió.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Pár hét múlva tehát eldől, a rajongók mit gondolnak a WotC modern, diverz látásmódjáról. Én mondjuk visszalépnék párat, mivel már azt sem értem, a teljesen saját univerzummal, kiterjed világgal rendelkező Magicnek mi szüksége van A Gyűrűk Ura, The Walking Dead, Stranger Things, Street Fighter, Warhammer 40 000, Doctor Who, Final Fantasy és Assassin's Creed szettekre, de ez legyen az én bajom.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)