Hirdetés

Társasjátékok, amiket érdemes magaddal vinni a nyaralásra

|

Olyan társasjátékokat válogattunk össze, amiket a vízparton vagy az esti beszélgetéseknél is jó előkapni.

Hirdetés

Mind a várható időjárási körülmények, mind az utazási feltételek adottak ahhoz, hogy idén már viszonylag önfeledten tudjunk nyaralni, akár külföldön is. (Maszkot azért még érdemes pakolni, és az sem baj, ha a parton nem ülünk ismeretlenek közvetlen közelébe.) Annak az egy hétnek, amit otthonunktól és a mindennapok problémáitól távol töltünk, teljes mértékben a kikapcsolódásról kell szólnia, és a társasjátékok ebben is segítenek.

Az alábbi listára (avagy listákra) több szempontot figyelembe véve válogattunk össze olyan társasjátékokat, amik szerintünk ideálisak a nyaraláshoz. Kizártuk azokat, amik túl hosszúak vagy összetettek, mert az egész napos túrázás, napozás után egy 3-4 órás agytorna nem segíti elő, hogy kipihenten térjünk vissza a vakációról. Emellett azokat tartjuk igazán jó nyaralós játékoknak, amikbe bárki gyorsan be tud kapcsolódni, egyszerű, könnyen érthető és tanulható a szabályuk, az esti vacsora után mindenki jól szórakozhat velük. Az egyes kategóriák között vannak átfedések is, minden játékot ott tüntettük fel, ahova szerintünk a legjobban illik. Bár ezt a válogatásnál nem vettük figyelembe, hasznos tanácsként megjegyezzük, hogy a szeles partokon a kártyajátékokra érdemes különösen figyelni, egy lágy szellő azonnal boríthatja az asztal... vagy pokrócképet.

Hirdetés

Ha szűkös a hely

A fapados légitársaságok nagyon szigorúan veszik a poggyászméretet és -súlyt, ezért a repülővel, feladott bőrönd nélkül utazók számára különösen fontos, hogy minden a lehető legkisebb helyet foglalja el. Az alábbi játékok esetében a méretre nem lehet panasz, némelyik még zsebben is elfér.

Hive Pocket

Játékosszám: 2

Társasjátékok.com adatlap

Bár csak ketten játszhatják, a Hive Pocket akár a szeles időben is élvezhető, hiszen mindössze egy zsáknyi kőből áll. Ezeken különböző rovarok találhatók, akik más-más lépéseket képesek végrehajtani, a játékosok célja pedig az, hogy a kövek ügyes lehelyezésével és mozgatásával bekerítsék ellenfelük méhkirálynőjét, és megakadályozzák, hogy az övék be legyen kerítve.

The Mind

Játékosszám: 2-6

Társasjátékok.com adatlap

A The Mind esetében adott 100 darab, egyenként számozott lap. A játék elején mindenki kap egyet, amit csak ő nézhet meg. A résztvevők feladata, hogy úgy rakják le emelkedő sorrendben a számokat, hogy nem tudják, mi van a többiek kezében - rá kell érezniük, hogy mikor jött el az ő pillanatuk. Ha sikerrel teljesítik az első szintet, továbbléphetnek a másodikra, amikor már két lap jár mindenkinek, majd jön a harmadik három lappal, és így tovább, játékosszámtól függően 8-ig vagy 12-ig. Fontos, hogy mindenki koncentráljon, ne cselekedjen se túl hamar, se túl későn, mert ha rontanak, együtt bukják a menetet.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Sushi Go

Játékosszám: 2-5

Társasjátékok.com adatlap

Rettenetesen egyszerű és pörgős játék a Sushi Go, amit a lejjebb említett Party változattal rázhatunk fel, de ha kicsi a hely, az alapjáték is megteszi. A lapokon különböző típusú ételek (zömmel nem meglepő módon sushik) láthatók, melyek mindegyike másképp ér pontot - van, amiből a lehető legtöbbet kell gyűjtenünk, és, van, amiből adott méretű szettet. A feladatot nehezíti, hogy a kezünkben lévő lapok közül csak egyet választhatunk, a többit tovább kell adnunk a mellettünk lévőnek, és a következő lépésben már a szomszédunktól kapott kártyák közül kell válogatnunk. Mindvégig látjuk, mire hajtanak a többiek, ezt figyelembe vehetjük döntésünk során.

Hanabi

Játékosszám: 2-5

Társasjátékok.com adatlap

A Hanabi egy kooperatív társasjáték, amiben pirotechnikusokat alakítunk, feladatunk pedig az, hogy a káoszt feloldva egy látványos tűzijátékot alkossunk, a megfelelő sorrendben pakoljuk le különböző színű lapjainkat, de úgy, hogy csak a többiek kártyáit látjuk, a sajátunkat nem. Tanácsokkal segíthetjük a többieket, megsúgva, hogy milyen színek vagy számok vannak a kezükben, de ez is egy akciónak számít, és nincs végtelen számú lépésünk.

Szerelmes levél

Játékosszám: 2-4

Társasjátékok.com adatlap

Mindössze tizenhat lapból (plusz néhány referenciakártyából és kockából) áll a Szerelmes levél, ráadásul egy szép zsákban kapható, úgyhogy ha valami, ez tényleg elfér mindenhol. A játékosok azért versengenek, hogy célba juttathassák a hercegnőnek címzett szerelmes levelüket, és kiszórják a többieket. A menetek végén az kap pontot, akinek a legmagasabb értékű lap maradt a kezében, de minden kártyához tartozik valamilyen hatás, és muszáj egy kártyát húzni, majd egyet kijátszani. Nagyon gyors, nagyon izgalmas.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)