Hirdetés

The Oregon Trail - társasjáték készült a '71-es klasszikus alapján

|

A XIX. századi amerikai telepesek életét bemutató klasszikust végre már kooperatívan is játszhatjuk, ugyanis az egyik amerikai áruházláncban megjelent az 1971-ben oktatójátékként megjelent The Oregon Trail társasjátékos feldolgozása.

Hirdetés

Sok olyan oktatójáték készült már, amit hamar elfeledett a játékvilág, az 1971-es The Oregon Trail viszont idén bekerült a videojáték hírességek csarnokába is. Mostantól pedig kártyán is felhúzhatjuk a "Meghaltál vérhasban" feliratot.

Nemrég ugyanis a Target kiadott egy legalább kettő, maximum hat játékossal játszható társasjátékot, amiben pont ugyanaz a célunk, mint a 1800-as évek közepe táján élt amerikai telepeseknek.

Csupán nagyjából 3500 kilométert kell megtennünk egy szekérrel Missouri államtól Oregonig, ami közben persze kismillió különböző módon halhatunk meg, hiszen a ránk leselkedő vadállatok mellett a rossz idővel, betegségekkel és véletlenül (vagy szándékosan) elsült fegyverekkel is szembe kell néznünk.

Ahogy a fenti videón láthatjátok, a kártyajáték a kinézetében is a '71-es oktatójátékot idézi, még egy pixeles dobókockát is találunk a dobozban. A játék közben pedig az erőforrásainkat is menedzselnünk kell, hogy legyűrhessük az elénk kerülő nehézségeket. Szerencsére sok más kooperatív játékkal ellentétben itt az is elég, ha egy játékos eljut az USA nyugati partjára és az egész csapat nyert.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)