Hirdetés

Több mint 200 millió forintot fizettek egyetlen Magic: The Gathering kártyalapért, új rekord született

|

Elképesztő összegért cserélt gazdát egy 1993-as legendás Magic: The Gathering lap.

Hirdetés

Még 2019-ben írtunk arról, hogy (akkori árfolyamon) 46 millió forintért ment el egy Magic kártya az eBayen. Vannak drága, no meg nagyon drága Magic: The Gathering lapok, és ott van a Black Lotus, minden idők legértékesebb és legritkább kártyája, így senki se lepődjön meg, hogy az összes rekordeladás hozzá kapcsolódik. Így volt ez, mikor 2019-ben valaki 166 100 dollárt adott egy 9.5-ös besorolást kapott Black Lotusért, most viszont egészen döbbenetes aukción vagyunk túl.

Egy 10-es besorolású, vagyis állapotát tekintve konkrétan tökéletes, teljesen hibátlan Black Lotus kelt el a napokban, egészen pontosan 540 000 ezer dollárt adtak érte.

Hirdetés

Csak hogy helyén tudjuk kezelni a dolgot: az Alpha kiadású Black Lotusból anno 1993-ban nagyjából 1000 darabot nyomtattak. Ebből jelenleg 105-nek adott bármiféle állapotbesorolást az ezért felelős hivatalos szervezet, vagyis a PSA. És mindösszesen hat darab olyan Black Lotus létezik az egész világon, aminek tökéletes "Gem Mint 10" értékelést adott az említett PSA - ezek közül adták most ez az egyiket. Az árat mindezeken felül alaposan megdobta az is, hogy a lapot védő tokon szerepel a kártya képét készítő művész, Christopher Rush aláírása is.

Az 540 000 dolláros ár jelenleg átszámítva 201 398 400 forintot jelent. Igen, valaki több mint 200 milliót fizetett, vagyis több családi ház árát adta ki azért, hogy a gyűjteményébe kerülhessen ez a lap.

A korábbi rekorder egyébként egy 511 000 dolláros aukció volt 2021-ben, mondanunk sem kell, hogy akkor is egy Gem Mint 10 Alpha Black Lotus talált gazdára - azon is szerepelt Christopher Rush aláírása.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)