Hirdetés

Több olyan társast is bejelentettek májusban, ami nem jöhet elég hamar

|

Szerencsére a friss megjelenések között is akadnak izgalmas dolgok, amikkel elüthetjük az időt a Ticket to Ride legacy kiadása vagy a Coffee Rush megjelenéséig.

Hirdetés

Sorra érkeznek bemutatóink érdekesebbnél érdekesebb társasokról, mint A Föld, a Frenetikus forgatás, a Northgard, vagy az Imperium: Ókori birodalmak, és júniusban sem állunk le: írni fogunk még például a Heatről, a Monumentalról, A fenevadról, és további érdekességekről, amikről úgy gondoljuk, írni érdemes. 

Addig is folyamatosan követjük és gyűjtjük a bejelentéseket és az érkező játékokat, májusban sem pihentek a hazai kiadók. A három nagy mellett még a Vagabund is mutatott egy újdonságot és egy korábban bejelentett, most megjelent játékot, de azért továbbra is a Gémklub a legtermékenyebb. Nézzük, mi történt az elmúlt egy hónapban.

Hirdetés

Gémklub

Bejelentés

Vaalbara - Nincs hiány mostanában vikinges témájú társasokból, a Vaalbara is ezek sorát erősíti. Egy könnyed kártyajáték lesz, melyben a klánvezetőket irányító játékosoknak klánjuk tagjaival kell ügyesen bánniuk: mindenki egyforma, 12 lapból álló paklikkal indul, eldöntheti, milyen értékű lapot játszik ki, és ezzel hatást aktivál, területet foglal. Könnyen tanulható, gyorsan pörög, 9 kör után kiderül, ki a győztes.

Coffee Rush - A Coffee Rushban egy kávézó szorgos alkalmazottait alakítjuk, akik azért versengenek, hogy a lehető leggyorsabban tudják teljesíteni a rendeléseket. A játékosoknak össze kell gyűjteniük a hozzávalókat és kiadni a kész kávékat, mielőtt a vendégek ráunnak a várakozásra.

Cat in the Box - Nagyot fut most külföldön a Cat in the Box, egy olyan ütésvivős játék, amiben a kártyáknak nincsenek színei, mi döntjük el a kijátszáskor, milyen színűek legyenek. Természetesen nem játszhatunk ki két ugyanolyan lapot, de ennek követésében a játék is segít. Meg kell mondanunk azt is, hány ütést fogunk vinni, majd arra törekedni, hogy a célszámot teljesítsük.

Bonsai - Pihentető családi játék a Bonsai, amiben minden játékos bonsai fákat nevelget azzal a céllal, hogy övé legyen a legszebb, amit aztán a birodalmi kertekben is kiállítanak. 

First Rat - A látszat ellenére nem csak gyerekeknek való First Ratben patkányok készülnek meghódítani a Holdat (a "Mennyei Sajtot"), és ehhez egy szeméttelepről gyűjtenek mindenféle cuccokat, amikkel reményeik szerint űrhajót építhetnek. Bár a cél közös, a végén az nyer, akinek a legtöbb pontja van.

Dobble Connect - A Dobble új variációja, a Dobble Connect nem csak más ábrákat tartalmaz, a játékmenete is eltér - a lapok pedig hatszög alakúak. Minden lapon 10-10 ábra látható, a játékosoknak vagy csapatoknak pedig négy egyforma színű lapot kell szerezniük a győzelemhez. Az alapszabály ugyanaz: minden kártyán pontosan egy olyan szimbólum van, ami egy másik kártyán is megtalálható.

Unikornisok - A rémes ménes - Patakoptató Kalandok kiegészítő - Új karaktereket és új reakciókártyákat hoz játékba a Patakoptató Kalandok kiegészítő, így már nem csak a Nyehvel tehetjük tönkre ellenfeleink tökéletes terveit. 

Happy Little Dinosaurs - 5-6 Player Expansion Pack - A Boldog Kicsi Dinók kiegészítője, amivel 5 vagy 6 fő is játszhatja a játékot, új karakterek, kártyák érkeznek vele.

Ark Nova: Marine Worlds - Nem meglepő módon érkezik a tavalyi év egyik sikerjátéka, az Ark Nova vizes kiegészítője, vízi állatokkal, extra akciókártyákkal, egyetemekkel, támogatókártyákkal, és fa játékosjelölőkkel.

Ticket to Ride: Legends of the West - A Ticket to Ride alapjaira a játék atyja, Alan R. Moon, valamint Matt Leacock és Rob Daviau építenek egy legacy típusú játékot. A 19. században, vasútvonalak kiépítésével kell terjeszkednünk a 12 menet során folyamatosan bővülő, a végére teljesen egyedivé váló térképen. Annyiban jobb, mint egy átlagos legacy, hogy a végigjátszása után is akárhányszor elővehetjük.

Megjelenés

Monumental - Tablóépítő és területfoglaló társasjáték, amiben minden játékos egy civilizációt irányít. Bemutató hamarosan.

Heat - Padlógáz - Forma-1-szerű versenyjáték, amiben négy pályán kell ügyesen terelgetnünk autónkat és elsőként célba érni anélkül, hogy kisodródnánk a kanyarokban. Bemutató hamarosan.

Firkafutam - Könnyed partijáték, melyben a játékosok feladata, hogy a lehető leggyorsabban rajzolják le a feladványt, de fontos, hogy azt utána a kitaláló fel tudja ismerni.

Azul mini - Az Azul utazós változata, a már régről ismerős játékmenettel, de kisebb csempékkel, ezeket megtartó műanyag játékostáblákkal, és alacsonyabb árral.

Reflexshop

Bejelentés

Dűne: Impérium - Halhatatlanság - A Dűne: Impérium második magyarul is érkező kiegészítője, amiben alkut köthetünk a tleilaxiakkal, finanszírozhatjuk kutatásaikat válogatott előnyökért cserébe.

Megjelenés

Gengszterelmék - Kétfős kártyás párbajjáték a Gengszterelmék, amiben a két játékos gengsztervezetőként igyekszik növelni befolyását és felülkerekedni a másikon. A blöffölés elengedhetetlen a sikerhez.

A Dél-Tigris vándorai - A Nyugati királyság sorozat alkotójának újdonságában, A Dél-Tigris vándorai felfedezőkként, térképészekként és csillagászokként kell felfedeznünk Bagdad környékét, majd jelenteni a Bölcsesség Házának. Pontokat ebből, illetve karavánunk fejlesztéséből, a nemesekkel való jó viszont kialakításából, és a céhek befolyásolásából szerezhetünk.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Nagy Jü legendája - Kizárólag egyedül játszható A Nagy Jü legendája, egy történetközpontú játék, amiben a Nagy Jü egy csatornarendszer kiépítésével próbálja megfékezni a Sárga-folyó pusztítását. A történet szerteágazik, a játékmenet változik, ahogy haladunk előre, mi pedig az életben maradás mellett a 6 csatornaszakasz megépítéséért is küzdünk.

Witchstone és Holdtölte - A Spiel des Jahres által is ajánlott Witchstone-ban a játékosok mágusok, akik 11 forduló alatt gyűjtögethetnek győzelmi pontokat hat különböző akció ügyes végrehajtásával. Kiegészítője, a Holdtölte két új modullal variálja meg a játékmenetet, és 3D-s miniket is tartalmaz.

Delta Vision

Bejelentés

Barcelona - Ebben a meglehetősen összetett játékban a 19. századi Barcelonában kell építkeznünk, amely 1860-ra túlzsúfolt lett, így új lakóépületeket, útvonalakat kell kiépíteni. A játékosok célja, hogy a lehető legtöbbel járuljanak hozzá a terjeszkedés sikeréhez, és így a legtöbb ponttal zárják a játékot.

Mellékküldetés: Nemesis - Az Escape Tales sorozat tervezőinek új játéka a Nemesis világában játszódik, de a játékosok feladata ezúttal fejtörők és rejtvények megoldása, fontos döntések meghozatala, és a fertőzöttség elkerülése mindenáron.

Rettegés Arkhamban: A kártyajáték - The Dunwich Legacy és Investigator kiegészítő - A Rettegés Arkhamban kártyás variációjához több kiegészítő is érkezik magyarul: a The Dunwich Legacy kampány, illetve az ehhez kapcsolódó Investigator is elérhető lesz.

Megjelenés

Hangzavar - Hangutánzós partijáték 4-7 főnek, amiben a soron lévő kitaláló játékosnak rá kell jönnie a többiek egyszerre kiadott hangjaiból, hogy mire, mely kifejezésekre kívánnak utalni.

Dungeon Fighter - Második kiadás - Tíz évvel az eredeti után jelent meg a Dungeon Fighter második kiadása, amiben nagy szerephez jut a kockadobás, a katakombák felfedezése, és a szörnyekkel folytatott harc. Minden nekifutásnál más a térkép, az eredeti változathoz képest új fegyverek, szörnyek, hősök, kockák és táblák is megjelennek.

Az utolsó péntek - A Péntek 13. világában játszódó Az utolsó péntekben túlélőként vagy gyilkosként harcolhatunk a többiek ellen, négy fejezeten át (táborba érkezés, üldözés, mészárlás és az utolsó fejezet). A gyilkos célja rejtve maradni és mindenkit megölni, a táborozóké pedig az életben maradás.

Twilight Imperium - Királyok próféciája kiegészítő - Az eleve is gigantikus TI4 kiegészítője hét új, egyedi frakciót kínál, valamint számos új komponenst, amikkel még változatosabbá tehető a játék - sőt, már akár nyolc fővel is lehet játszani. Ára is mutatja, hogy nem óvatoskodtak a tartalom mennyiségével.

Vagabund

Bejelentés

Farkasok (The Wolves)- Érkezik a Vagabund kiadó első nagy dobozos játéka, egy farkasfalka-menedzser, amiben 2-5 játékos építheti a falkáját, területeket foglalhat el, vadászhat, miközben figyel arra, hogy a többiek ne csábítsák magukhoz a farkasait.

Megjelenés

Sör és kenyér - Két játékos egy-egy falut irányít, és azért versengenek, hogy a sör- és kenyérgyártásban a legjobbak legyenek. Fontos azonban az egyensúly megtartása, hiszen a végén csak azért kapnak pontot, amiből kevesebbet gyűjtöttek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)