Hirdetés

Több százezer dollárért kelt el egy ritka Pokémon kártya

|

Majdnem egymillió dollárért kelt el egy aukción az a kártya, amit még Pikachu eredeti megalkotója tervezett.

Hirdetés

Régóta köztudott, hogy hatalmas pénzek mozognak a különféle ritka képregények, kártyák és egyéb gyűjthető tárgyak világában, de még ennek tudatában is meglepő, hogy egy-egy ritkaság mekkora összegekért talál új gazdára.

Ezúttal egy nagyon ritka Pokémon kártyát árvereztek el, amiből összesen 41 darab készült, a szóban forgó példánya pedig nem kevesebb, mint 900 ezer dollárért kelt el (ez kb. 291 514 500 forint), amivel rögtön minden idők legdrágább Pokémon kártyája is lett.

Hirdetés

A CoroCoro Comic nevű japán magazin még 1997-ben indította el azt a rajzpályázatot, amelynek győztesei megkapták a speciális Pikachu Illustrator kártyát, amelyet nem más, mint maga Nisida Acukó tervezett, akinek Pikachut is köszönhetjük. A kártyán egy rövid kísérőszöveg is található, amelyet kifejezetten a nyerteseknek címeznek:

"Igazoljuk, hogy az illusztráció egy kiváló pályamunka a Pokémon Kártya Illusztrációs Versenyben. Következésképpen kijelentjük, hogy te egy hivatalos Pokémon kártya illusztrátor vagy és nagyra tartjuk a tudásodat."

A kártya többek között azért is ilyen értékes, mert míg elviekben 41 darabot gyártottak le belőle, csak 23 darabot hitelesítettek, a többiről sajnos senki sem tudja, hogy jelenleg hol lehetnek (már ha egyáltalán még egyben vannak ezek a példányok).

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)