Hirdetés

Több tízmillió forint értékű Magic: The Gathering kártyát találtak egy szeméttelepen

|

A képeket csak erős idegzetű rajongók nézzék meg!

Hirdetés

A világ legnépszerűbb gyűjtögetős kártyajátéka a Magic: The Gathering (MTG) óriási üzlet is egyben, mivel akadnak kártyák, amelyek akár több ezer dollárt is érhetnek, így egy-egy komolyabb gyűjtemény értéke akár egy autóéval vagy egy lakáséval is vetekedhet.

A rajongók számára ezért rettenetesen szomorú felfedezést tett egy LATINO nevű redditező egy texasi szeméttelepen: a lakókocsijának tartalmát ürítette ki a területen, amikor felfigyelt egy rakás, jó állapotú dobozra, amelyekben bontatlan MTG-kártyák lapultak - írja a Kotaku.

Hirdetés

Az illetőnek fogalma sem volt, hogy micsoda értékre bukkant, így csupán néhány fotót és egy videót készített, majd beszámolt az esetről az egyik Reddit-fórumon, ami érthető módon szinte felrobbant az érdeklődő rajongók üzeneteitől.

A redditező szerint legalább hat raklapnyi kártyát dobhattak le a szeméttelepen, amelynek értéke a rajongói becslések szerint körülbelül százezer dollár, azaz több mint 35 millió forint, de akad olyan számítás is, amely szerint akár a negyedmillió dollárt (89,2 millió forint) is elérhette a kollekció értéke.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A fotókat készítő férfi nem ismerte a Magic: The Gathering játékot, csupán korábbi Reddit-posztok alapján ismerte fel, hogy mit lát, az értékükkel azonban így sem volt tisztában. Az eset kapcsán annyi érdeklődő üzenetet kapott, hogy egy külön posztban tisztázta, hogy nem sejtette, mivel áll szemben, de arra is felhívta az emberek figyelmét, hogy másnap visszatért a helyszínre és konstatálta, hogy a kártyák már megsemmisültek, mivel több rétegnyi szemetet dobtak már rájuk a telepen dolgozó bulldózerek.

A redditező csupán néhány kártyát vitt magával a helyszínről, mint mondja, utólag már bánja, hogy nem csapott le a kínálkozó lehetőségre, azonban ahogy fogalmazott, nem fog Dunának menni a kihagyott fogás miatt, egyszerűen visszatér a munkahelyére, ahogy azt bárki más is tenné.

Az általa készített fotókat és videókat egy képmegosztó felületen lehet megtekinteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)