Hirdetés

Túl szép volt ahhoz az Uncharted LEGO-készlet, hogy igaz legyen

|

A közelgő bejelentés híre futótűzként terjedt az interneten, aztán kiderült, hogy átverés az egész.

Hirdetés

A dán építőjátékokkal foglalkozó közösségben az a pletyka keringett, hogy idén márciusban jön egy készlet, ami a Naughty Dog sorozatát, egészen pontosan az Uncharted 4: A Thief's Endet veszi alapul. Egy 1326 darabos csomagról volt szó, aminek a szóbeszéd szerint része volt egy barlang és egy Jeep is. Ezek a kiegészítők elég logikusnak tűntek, hiszen hajmeresztő kalandjai során Nathan Drake gyakran kukkantott be a föld alá, és bizony terepjárót is vezetett.

A PlayStation 5 után PC-re is érkező remasterek, valamint a hamarosan mozikba kerülő filmadaptáció miatt logikus lett volna egy ilyen csomag piacra dobása, elvégre korábban is több videojátékos LEGO-készlet érkezett már, például a Nintendo jóvoltából. Az Overwatch 2-es pakkra viszont nem érdemes számítani.

Hirdetés

És most már kiderült, hogy az Uncharted szettre sem, mert jelentkezett az illető, aki a pletykát - és most tessék megkapaszkodni! - a tudomány nevében indította útnak. Jay Ongot, a Jay's Brick Blog szerzőjét az érdekelte, hogy miként kerülnek be a megalapozatlan értesülések a hírek körforgásába, hogyan terjednek a LEGO rajongóinak közösségén belül és kapják fel a témát a híroldalak.

Ong, aki tagja a Lego-nagykövetek hálózatának, egy frissen létrehozott, névtelen Instagram-fiókot használva lógatta be a csalit ismert szivárogtatók elé, abban bízva, hogy ráharapnak és munkához látnak. Állítása szerint az említett hálózat áldást adta a végső soron sikeresnek mondható kísérletre, hiszen tényleg számos oldal lehozta a pletykát.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)