Hirdetés

Ugears - fából készült modellek, amik nemcsak szépségük miatt lenyűgözőek

|

A Ugears modellekben leginkább az az érdekes, hogy bármiféle elektronika nélkül képesek életre kelni. Bárki könnyen összerakhatja őket - megmutatjuk, hogyan működnek.

Hirdetés

Aki életében akár egyetlenegy modellt is összerakott már, az pontosan tudja, hogy a mű elkészülte után annak funkciója csak és kizárólag a vizuális örömszerzésben merül ki, vagyis nézegethetjük, milyen szépen mutat kedvenc polcunkon, és néha lesöpörhetjük a port, ügyelve arra, hogy a modell ne hulljon szét. Nos, a fából készült Ugears mechanikus modellek esetében messze többről van szó. 

Hirdetés

A Ugears önmeghajtású famodellek ugyanis elektronikus alkotóelemek nélkül, kizárólag a mérnöki pontossággal megtervezett fogaskerékrendszereknek hála bírhatóak mozgásra. A modellek összeszereléséhez nincs szükség semmiféle extra eszközre, sőt még ragasztóra sem, a precíz tervezésnek köszönhetően tökéletesen illeszkednek egymáshoz az egyes alkotóelemek. 

A Ugearst is a közösségi finanszírozás, egészen pontosan a Kickstarter hívta életre. Az első önműködtető, háromdimenziós modellek koncepcióját több mint négyezer lelkes támogató összesen több mint 400 ezer dolláros befektetése segítette megvalósulni, azóta pedig újabb és újabb projekteket dobtak fel az oldalra, amelyekre mind-mind lecsaptak a támogatók. A társasjátékok szerelmesei például nemrég gyönyörű és nagyon ötletes kártyatartókra és kockadobó tornyokra fizethettek be. 

Ha most terveztek belefogni a modellépítése, akkor a Ugears kínálatán belül többfelé is elindulhattok. Logikus lépés lehet kezdőként az egyszerűbb darabokkal indítani, így például a mechanikus naptár modellel kezdeni, amelyeket végtelenül egyszerű összerakni, ugyanakkor már ezeknél is megismerkedhettek a fa fogaskerekek alapvető funkcióival.

Ezt követően már jöhetnek az eggyel komolyabb darabok, mint az eredeti villamosok romantikusan retro hangulatát felidéző villamosmodell, vagy épp a Ugears VM sorozatát erősítő Roadster autó és menő motor modellek, amelyek ugyancsak nem igényelnek sok időt, illetve nem túl bonyolult az összeszerelésük, mégis remekül festenek, illetve működtetésük is látványos. A következő szintet jelentheti mondjuk a Ugears széfje, melynek visszafogott, letisztult dizájnja mögött valódi, ténylegesen működőképes széfmechanikákat rejt, azaz valóban egy háromjegyű számkód számjegyeihez kell tekergetni a széf tárcsáját a szerkezet kinyitásához.

Ha pedig már a kisujjatokban van a mechanikus fa modellek minden trükkje, akkor jöhetnek a legkomolyabb Ugears készletek. Ilyen például a sok apró alkatrészből összeálló, részletgazdagon kidolgozott gőzmozdony és V-Express vonat  amelyekhez egy-egy külön sínrészlet is tartozik. Hozzájuk remekül passzol a Mechanikus Város sorozatból a vasúti pályaudvar, amihez még pályaudvari dolgozók is járnak a lehető legteljesebb összkép érdekében. 

Végezetül akad még egy szett, amely mellett semmiképp sem szabad elmenni szó nélkül. A Ugears tekerőlant ugyanis nem csak csodásan néz ki, hanem az aprólékosan kidolgozott hangszer valóban képes zenélni is. Adott a lehetőség a muzikálisabb modellezőknek, hogy saját maguk rakják össze azt a hangszert, amelyen utána zenélni fognak. Természetesen ez a modell is ragasztó illetve csavarok nélkül nyeri el végső formáját.

A Ugears mechanikus modellek teljes kínálatát böngészve biztosan ti is találtok majd magatoknak egy olyan darabot, aminek biztos helye lesz a gyűjteményetekben, vagy éppen pont ez indítja el a kollekciót. Írjátok meg, melyik tetszik a legjobban!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)