Hirdetés

Újrahasznosított elemekkel kísérletezik a LEGO

|

Műanyag flakonokból készülhetnek a jövő LEGO-kockái.

Hirdetés

Nem titok, hogy jelentős mennyiségű műanyagot használ a LEGO, és ezen nem is tervez változtatni, de sok más céghez hasonlóan most lépéseket tesz a fenntarthatóság növelése érdekében. A most leleplezett LEGO-elem prototípusok PET palackokból készülnek, egy egyliteres flakonból átlagosan 10 darab, 2x4-es elem készíthető el. 

A cég számára a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy magas minőségű, strapabíró, és az elmúlt 60 évben gyártottakkal kompatibilis elemeket tudjanak készíteni.

Hirdetés

A tesztek régóta zajlanak, több mint 250 variációban használtak PET-et, és most talán sikerült megtalálni a minden szempontból megfelelő megoldást. Azt még nem tudni, mikor kerülnek majd boltokba az újrahasznosított elemek, de valószínűleg éveket kell várnunk erre, ugyanis most folytatódik a tesztelés, még azt sem tudják, hogyan lenne jó színezni a LEGO-kat.

Egyébként az is tervben van, hogy 2025-ig megszüntetik az egyszerhasználatos műanyag csomagolások alkalmazását, ami teljesíthető célnak tűnik. Akármi is lesz ebből, a törekvéseket jó látni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)