Hirdetés

Az életünk egy hazugság: végig rosszul játszottuk az UNO-t

|

A játék kitalálói erősítették meg, hogy a játékosok kedvenc trükkje valójában szabályellenes.

Hirdetés

A különböző társas- és kártyajátékok hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság, és a végtelenül egyszerű party játékoktól a komplex stratégiákig rengeteg lehetőség közül választhatunk. Persze nem mindenki hajlandó bonyolult szabályokat megtanulni, de hát éppen ezért olyan népszerűek az olyan egyszerű kártyajátékok, mint például az UNO, aminek mindenki tudja a szabályát.

Hirdetés

Legalábbis ezt hittük, de most kiderült, hogy mindvégig rosszul tudtuk a szabályt. Ha esetleg nem emlékeznétek (amit mondjuk kétlek, mert egy ilyet nem felejt el könnyen az ember), az UNO az a játék, amiben a győzelmet egy pillanat alatt rántja ki lábad alól az a lap, ami 4-et húzat veled. Kivéve ugye, ha nálad is van ilyen, mert akkor tovább tudod fűzni. Már csak annyi kell, hogy körbe ne érjen a húzás, hogy aztán 18-at kelljen felvenned.

Csakhogy most kiderült, hogy ez szabálytalan, a lapokat nem lehet így láncba fűzni, +4-re nem lehet +4-et tenni, de még a +2-re se másik +2 vagy +4 lapot. Ezt a hivatalos UNO Twitteren erősítették meg, ami természetesen rengeteg rajongónál verte ki a biztosítékot. Bennük most egy világ dőlt össze és egyelőre a tagadás fázisában vannak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)