Hirdetés

Valaki több ezer Pokémon kártyát próbált megfújni, nem volt jó ötlet

|

Az elkövető nem a legélesebb kés volt a fiókban, így lebuktatta saját magát.

Hirdetés

A Pokémon az egyik legnagyobb és legjövedelmezőbb brand a világon, amely csillagászi összegeket termel a The Pokémon Company számára, és a franchise-zal kapcsolatos gyűjtőszenvedély, valamint a Pokémon Trading Card Game (TCG) iránti népszerűség nem akar csillapodni. Ez olyan anomáliákhoz vezetett már, mint hogy több százezer dollárért kelt el egy nagyon ritka Pokémon lap

Nem csoda, ha sokan látják benne a gyors meggazdagodás lehetőségét, az viszont nem mindegy, hogy milyen módon próbál meg valaki pénzt csinálni a zsebszörnyekből.

Hirdetés

Minden egy zárt Pokémon World Facebook-csoportban közzétett fotóval kezdődött, majd a Pokémon TCG subredditen kapott nagyobb nyilvánosságot. A képen egy asztal látható, amelyen ritka és holografikus borítású lapok garmadája hever a Fusion Strike szériából. A kártyák számát lehetetlen megmondani, de a halmok és a megtöltött dobozok alapján több ezer darabról lehet szó. A fórumon olvasható sztori alapján állítólag egy nyomdaipari dolgozó lopta el a lapokat a gyártósorról és próbálta meg eladni őket a Trading Card World nevű dallasi székhelyű cégnek, de valamivel nem számolt. 

Egy ritkaságokból álló gyűjtemény egy ilyen nagy figyelmet generáló piacon hamar szemet szúr, és a vállalat alkalmazottjainak azonnal gyanús is lett a dolog, rákérdeztek a kártyák eredetére: emberünk közölte, hogy egy Pokémon-lapokat nyomtató cégnél dolgozik, erre válaszul a TCW felvette a kapcsolatot a The Pokémon Company illetékeseivel. A dolog gyorsan eszkalálódott, és a reménykedő eladó pórul járt: nemcsak a kártyákat szerezték vissza tőle, de nyomozás is indult ellene.

A becslések szerint ez volt az eddigi legnagyobb lopott zsákmány a Pokémon TCG történetében, és egyes játékosok ezt az esetet okolják amiatt is, hogy miért olyan alacsony a Fusion Strike sorozat húzási aránya. Azzal kapcsolatban nem érkezett információ, hogy mikor és hol lopták el a kártyákat, és hogy ez milyen hatással volt a Fusion Strike készlet gyártására. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)