Hirdetés

Valaki úgy nyert meg egy Magic: The Gathering versenyt, ahogy még neked is menne

|

Igen, akkor is, ha még soha egy Magic: The Gathering kártyát sem láttál az életedben.

Hirdetés

Kezdjük egy gyorstalpalóval: a Magic: The Gathering a világ legismertebb és legnépszerűbb kézzelfogható gyűjtögetős kártyajátéka (bár a digitális verzió, az Arena is sokakat vonz), melyben két (vagy több) játékost küzd egymás ellen. A játékosok kártyákat húznak, földlapokat tesznek az asztalra, majd az ezekből a földekből kinyert manákkal további lény- és varázslatkártyákat játszanak ki. Ezek tényleg csak az alapok, a Magic egy végtelenül komplex rendszer annak köszönhetően, hogy az egyes lapok hatással vannak egymásra, ütős kombók érhetők el velük. 

Mint minden hasonszőrű kártyás mókánál, a Magic: The Gatheringnél is erős a kompetitív jelleg, rendszeresen rendeznek kisebb-nagyobb versenyeket, ahová mindenki a saját paklijával érkezik, és ezzel próbálja meg legyőzni a többieket. Az adott torna végén értelemszerűen a verseny győztese díjazásban is részesül, így volt ez Joep Smit esetében is. Smit azonban úgy nyerte, ahogy te vagy én, lényegében bárki tudna.

Hirdetés

Joep Smit ugyanis teljesen egyedül indult el a CommandFest Frankfurt nevezetű esemény Brawl formátumó Magic versenyén. Ilyenkor nincs mit tenni, lejátszott meccs nélkül, azonnal megkoronázzák a győztest, Smit is hazavihette a verseny díjait. A Brawl a legkevésbé népszerű formátum a Magicben, ezt bizonyítja, hogy Smit nem először aratott már ilyen diadalt. Anno 2018-ban ugyanis ugyancsak Brawl kategóriában "megnyert" már egy másik versenyt is, melyen szintén egyedül ő indult el. Szép volt, bajnok!

A Brawl formátum egyébként 2018-ban indult, majd még abban az évben el is kaszálták, 2019-ben azonban némi változtatás után újra útjának engedték ezt a versenytípust. Érdemes körülnézni, rendeznek-e a környéken még ilyen versenyeket, nem tűnik túlzottan kemény diónak a győzelem.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)