Hirdetés

Varázslatos a Stardew Valley társasjáték

|

A virtuális terápiás mezőgazdászat után a valóságban is farmerré válhatunk.

Hirdetés

Eric "ConcernedApe" Barone relaxáló játékába, a Stardew Valley-be sokunk menekült már el a való világ elől, hiszen kit ne kapcsolna ki az, ha pixelnövényeket termeszthet és virtuális állatokról gondoskodhat az évszakokhoz illő muzsikával kísérve? Noha az egyszemélyes projekt folyamatosan frissül (legutóbb a kooperatív gazdálkodás várt elérhetővé a konzolosok számára az 1.5-ös patch újdonságai mellett), most az a különleges helyzet állt elő, hogy Barone szerelemprojektje kapott egy speciális, nem csak a rajongók számára hiánypótló kiadást. 

Hirdetés

Megjelent ugyanis a Stardew Valley: The Board Game, amely a nevéhez hűen társasjáték formába önti azt a koncepciót, ami a játékot naggyá tette. Ennek keretében 1-4 játékos farmolhat együtt, a feladatok pedig ugyanazok, mintha a videojátékot co-opban játszanánk: menedzselnünk kell a portánkat, növeszteni a terményeket, nevelni az állatkákat, kipipálni a Community Center bundle-jeit, barátkozni a falusiakkal, horgászni, bányászni és a többi. Íme a kedvcsináló hozzá: 

A társasjáték ConcernedApe és Cole Medeiros (Web of Spies, GUBS) kollaborációjának köszönhetően jött össze, két évig dolgoztak rajta, mire kiadták. A leírás szerint hűek maradtak az alapanyaghoz és nem egy villámjátékot álmodtak meg: bár könnyű vele játszani a szabályok ismeretében, bőven rejt magában kihívást, mivel a készítők arra törekedtek, hogy legyen mélysége és magas újrajátszhatósága. Ennek köszönhetően egy menet játékosonként körülbelül 45 percig tart majd. A szabálykönyv ingyenesen letölthető, ha valaki kíváncsi a részletekre. 

A Stardew Valley: The Board Game már megvásárolható 55 dollárért (nagyjából 16 ezer forintért) cserébe, azonban rossz hír, hogy egyelőre csak az Egyesült Államok területére szállítanak. Szerencsére a hivatalos honlap felhívja rá a figyelmet, hogy már dolgoznak az Észak-Amerikán kívüli postázáson is. Ti be fogjátok szerezni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)