Hirdetés

Napi büntetés: most a Warhammernek ugrottak neki az állatvédők

|

A PETA szerint a 41. millennium sötét napjaiban sem elfogadható, hogy valaki állatok bundáját viselje magán, ezért arra kérik a játékot gyártó Games Workshopot, hogy a figurák esetében is mellőzzék az ilyen díszítéseket.

Hirdetés

Néhány éve még elég volt bemutatnia az állatvédőknek, milyen kegyetlenséggel jár egy-egy valódi állati bundából készülő ruhadarab legyártása, de miután először hallották a sztorit, másodszor sokan nem figyelnek oda az ilyen felhívásokra. Ezért a PETA különböző figyelemfelkeltő témákra próbálja felfűzni mondanivalóját és úgy tűnik, a játékok segítségével egészen sikeresen tudják ezt elérni.

Ugyanis ismét egy hasonló témát vettek elő, de a videojátékok helyett ezúttal az egyik legnépszerűbb figurás stratégiai játék gyártójának üzentek. Legutóbb a Warhammer Fantasy és a Warhammer 40,000 gyártója, a Games Workshop vezérigazgatójának írtak egy levelet, amiben azt kérik, ne díszítsék többé karaktereiket állati bundák ábrázolásaival.

"A komor, csatában edzett katonákat jól ismerjük harci tudásukról, de egy halott állat bőrének felöltése nem igényel semmilyen kiemelkedő képességet. Sőt, semmi, ami a Warhammer véres csataterein történik, nem ér fel a rémes valósághoz, amit a rókák, nyércek, nyulak és más élőlények kénytelenek átélni, ha prémkereskedők kezei közé kerülnek"

- írják.

Ezért arra kérik, hogy a jövőben a Warhammer Fantasy és a Warhammer 40,000 figurák dizájnjából is hagyják ki a valódi állati bundákra emlékeztető elemeket.

"Megértjük, hogy fiktív szereplőkről van szó, de ha egy halott állat másába burkolóznak, azt az üzenetet közvetíti, hogy bundát viselni elfogadható, aminek sem 2017-ben, sem a 40000. évben nincs helye,"

- zárják közleményüket. Egyébként az állatvédő szervezet nem csak mókás közleményekkel, hanem paródiajátékokkal is igyekszik felhívni a gamerek figyelmét az állatok kapcsolatos etikátlan bánásmódra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)