Hirdetés

10 fontosnak hitt játék, ami tavaly jelent meg, de nagyon gyorsan el is felejtettük

|

Rég várt folytatások, nagy nevű kiadók ígéretes újdonságai, adaptációk, amik végül a feledés homályában végezték.

Hirdetés

Naivan tehetnénk fel a kérdést, hogy milyen játékokat fogunk majd emlegetni, ha visszagondolunk 2022-re, de nyilván mindenki a többszörös Év játéka-nyerteseket idézi majd fel, meg a Vampire Survivorst, ami sokunk életét tette egyszerre vidámabbá és egy kicsit nehezebbé, vagy talán a Cult of the Lambet, ami a kis költségvetésű alkotások közül emelkedett ki és gyűjtött maga köré lelkes követőket, akár egy szektavezér bárány.

Az viszont biztos, hogy ha négy-öt év múlva valaki leszólít minket az utcán, és megkér, hogy soroljunk fel tíz címet a 2022-es évből, nem az alábbiak ugranak be elsőként. Pedig megvolt a lehetőségük arra, hogy emlékezetesek legyenek, csak valamiért ez nem sikerült: vagy mint játék nem voltak jók, vagy a témájuk nem volt elég figyelemfelkeltő, esetleg nem jókor jelentek meg, vagy elvitte a játékosok idejét valami más. Ellentétben az általunk alulértékeltnek tartott produktumokkal, ezek többsége nem is érdemel második esélyt.

Hirdetés

Ghostwire: Tokyo

Általában felhúzott szemöldökkel néztük, amikor bármi újat mutatott a Bethesda a Ghostwire: Tokyóból. Nehezen tudtuk megítélni, pontosan milyen játék lesz, jó-e nekünk, hogy ezen dolgozik a Tango Gameworks, öncélú művészkedés lesz-e a vége, vagy valami tényleg izgalmas. Megjelenés után sem volt sokkal könnyebb dolgunk ezzel, de legalább az kiderült, hogy a harcrendszerből nem hoztak ki mindent, ráfért volna az egész alkotásra még egy-két hónapnyi polírozás, és azt sem bántuk volna, ha nem válik hamar önismétlővé. Nem ez lesz a Bethesda és a Tango legemlékezetesebb villantása, még azt a szűk réteget sem tudta megszólítani, amely egyébként vevő a hasonló témákra. 

Rainbow Six: Extraction

Alapvetően nem volt rossz ötlet a Rainbow Six: Siege alapjaira egy taktikázós kooperatív akciójátékot felhúzni, a Siege Outbreak eseménye során sikerült megmutatni, hogy a koncepció működhet, és az inváziót folytató földönkívüliek is elférnek az egyébként többé-kevésbé valósághű játékban. Az Extraction sem lett kifejezetten rossz, mi több, hárommillió játékos próbálta ki a megjelenése hetében, bár ehhez hozzá tartozik, hogy az első naptól kezdve elérhető volt a Game Pass kínálatában. Csak hát semmi olyat nem nyújtott, amit ne láttunk volna már más, hasonló címekben, a mesterséges intelligencia fejlettsége is hagyott kívánnivalót, és a tartalom mennyiségét is lehetett volna növelni. 

Grid Legends

Amikor 2008-ban megjelent a Race Driver: Grid, egy olyan kiváló autós játékkal lett több a világ, amilyenre már régóta vártak a zsáner kedvelői. Aztán öt év elteltével kapott egy már nem annyira jó, de még mindig élvezhető folytatást, és azóta a középszerűségben ragadt a sorozat, amiből a 2014-es Autosport, a 2019-es reboot, és a 2022-es Grid Legends sem tudta kirángatni. Megpróbálták egy élőszereplős sztorimóddal feldobni, ami egészen béna lett, és a karriermódja sem sikerült túl jól. A hibázni képes, közel valósághűen viselkedő MI eredményezett néhány izgalmas versenyt, de hamar rá lehetett unni az élményre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Elex II

Ha a cím láttán az volt az első kérdésed, hogy "Elex II? Miért, volt Elex I is?", ne érezd magad kellemetlenül, viszont ha te nem is, sokan tudtak róla, és hibái ellenére is szerették a Gothic és Risen sorozatokról ismert Piranha Bytes RPG-jét. Nem kapott túl jó értékeléseket, de a kiadó THQ Nordic úgy ítélte meg, folytatást érdemel, ami a kritikusok szinte pont ugyanolyannak láttak, mint elődjét, a játékosok közül meg azok szerették, akik az első részt is. Lett volna hova fejlődnie, ám a készítők nem hajtották túl magukat, beérték szerény eredményekkel is.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)