Hirdetés

Jó lett volna a Sárkányok háza új része, ha látunk is belőle valamit

|

Azt hittük, a Trónok harca ominózus részei után tanultak már a dologból az alkotók, de a jelek szerint még mindig a vaksötétség a menő.

Hirdetés

Emlékeztek azokra a Trónok harca részekre, melyeknél nem győzte az ember csavargatni a televíziója fényerejét, mert enélkül semmit sem látott a sorozat cselekményéből? Nos, a Sárkányok háza hetedik részében valamiért sikerült reprodukálni ezt a borzalmat.

Megpróbálok amennyire csak lehet, tartózkodni a spoilerektől, így legyen elég annyi, hogy a hetedik epizód egy temetéssel indul, ami során beesteledik. Innentől fogva jön egy pár közepesen érdekes párbeszéd, egy szexjelenet, illetve egy látványos(nak tervezett) sárkányos repülés, de mindezeknek csak a töredéke jut el a tévénézőhöz. Egészen egyszerűen azért, mert pokolian sötét van a rész körülbelül felében.

Hirdetés

Az éjszakai égboltot sűrű fellegek borítják, a közelben pedig nincs egy árva fáklya sem, így igazából indokoltnak is lehetne nevezni a feketeséget. A fizika törvényeit azonban ilyen esetekben általában felül szokta írni a józan ész, és az, hogy a néző élvezni is tudja az adott filmet vagy sorozatot, ne csak nagyjából tudja kivenni azt, mi zajlik épp a képernyőn. 

A hetedik rész a rajongókat is eléggé felpaprikázta, volt aki például azt vetette fel a Twitteren, hogy a sárkányokra szánt CGI-költség egy részét akár a világosításra is szánhatták volna, hogy bármit is látni lehessen.

Más azt jegyezte meg (direkt kétértelműen), hogy a Sárkányok háza a "legsötétebb" sorozat, amit valaha látott.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az HBO Max hivatalos válaszára sem kellett egyébként sokáig várni, az alábbi tweetben annyit írtak, hogy a hetedik rész ominózus jeleneteinek "tompított megvilágítása" szándékos kreatív döntés eredménye volt. Köszönjük szépen, máris jobban fogunk aludni.

Titeket mennyire zavart a hetedik epizódban a világosítás közel teljes hiánya?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)