Hirdetés

Minden idők tíz legjobb LEGO videojátéka, amit ma is szívesen veszünk elő

|

Autóverseny, GTA-klón, és számtalan kaland számtalan világban - sokszor nyúltak már úgy játékfejlesztők a LEGO-hoz, hogy abból valami különleges született.

Hirdetés

A LEGO azért fantasztikus, mert nem lehet belőle kiöregedni - pláne úgy, hogy sorra érkeznek a kimondottan felnőtteket célzó modellek, a Jóbarátok lakásaitól a Horizon Forbidden West Hosszúnyakán és a Barcelona stadionján át a DeLoreanig. A LEGO videojátékok sem csak gyerekeknek szólnak, többségüket kortól függetlenül ugyanúgy élvezhetjük - még ha nem is ugyanazt értékeljük bennük.

Az alábbi listára a szerintünk legjobban sikerült LEGO videojátékokat gyűjtöttük össze, klasszikusokat és a TT Games alkotásait egyaránt. Van, aminek mai szemmel nézve már látjuk a hibáit, de évekkel ezelőtt rengeteg kellemes percet okozott, így mindenképp helyet akartunk szorítani neki. A lista elemei között nincs sorrend, mindegyiket ugyanannyira szeretjük és nagyra tartjuk. Feltétlenül írjátok meg kommentben, hogy a ti listátok hogyan néz ki!

Hirdetés

LEGO Racers

Ha valamit, a LEGO Racerst biztosan nem kell bemutatni azoknak, akik a 2000-es évek elején már játszottak videojátékokkal. Legoland világának különböző tájain száguldozhattunk általunk épített autókban, különböző tárgyakat használva nehezíthettük ellenfeleink dolgát, ahogy az általában a hasonló jellegű, a karting műfajba tartozó játékokban szokás. Játszhattuk egyedül vagy osztott képernyőn mások ellen. Folytatása, a LEGO Racers 2 szintén remek volt, ez nagyobb szabadságot adott a játékosoknak, illetve a járművek sérültek, és ha teljesen szétestek, a sofőröknek gyalog kellett eljutniuk a következő szervizig, ahol visszakapták a kocsit.

LEGO City Undercover

Rengeteg licencelt LEGO játékot leszállított már a TT Games, amikor lehetőséget kapott arra, hogy ne egy hollywoodi sikerfranchise-t, hanem a LEGO egyik régóta futó szériáját használva kreáljon egy játékot. A LEGO City Undercover több volt, mint amit remélni mertünk: lényegében egy LEGO GTA rajzfilmes erőszakkal, amiben bárhova mehettünk és bármilyen járművet vezethettünk, sőt a főszereplő Chase McCain különböző jelmezeket viselhetett, amik változatos képességeket, eszközöket adtak neki. A csapat játékaira jellemző remek humor itt is visszaköszönt.

LEGO Star Wars: The Force Awakens

Már két LEGO Star Warson és számtalan egyéb játékon túl volt a TT Games, amikor 2016-ban, az új filmhez kapcsolódóan elkészítette a LEGO Star Wars: The Force Awakenst. Az elsősorban Az ébredő Erőt feldolgozó játék sokban hasonlított a csapat korábbi alkotásaihoz, de olyan elemekkel turbózta fel a bejáratott formulát, mint a fedezékrendszer, a többféleképp átépíthető objektumok, valamint a szabadon bejárható helyszínek. A LEGO Star Wars: The Skywalker Saga után valószínűleg már nem sokan fognak erre emlékezni, de mi jól szórakoztunk vele.

LEGO Harry Potter Collection

Két részletben jelent meg, de egyben ajánljuk a Harry Potter filmek legósított elmesélését. A fejlesztők ügyesen használták ki a varázslatokat, a bájitalkészítést, mókásan gondolták újra Harry és barátai kalandjait, és még arra is figyeltek, hogy a történetmesélés akkor se legyen fura, ha két játékos játszik együtt. Vicces, szórakoztató, a Harry Potter rajongóinak egyenesen kötelező.

LEGO Dimensions

Amikor a toys-to-life műfaj a csúcsán járt (vagy már túl is volt azon), a LEGO is lépett: a Skylanders és a Disney Infinity új vetélytársat kapott a LEGO Dimensions képében. Az egy dolog, hogy a boltban megvásárolt figurákat egy portálra helyezve a játékban láthattuk őket viszont, de a játék varázsa leginkább abban rejlett, hogy több mint 30 különböző franchise-t mosott össze: a fő kampányban például Batman, Gandalf és Vadóc volt a főszerepben, de vásárolhattunk Portal 2-es, Simpson családos, Doctor Who-s vagy Mission: Impossible-ös csomagot is hozzá számos egyéb mellett. Nem volt hosszú életű, 2017-ben jelentek meg az utolsó kiegészítők, de örülünk, hogy megszületett.

The LEGO Movie Videogame

És ha már különböző világok vegyítéséről van szó, ebben a The LEGO Movie játék is jeleskedett, ahogy az ennek alapjául szolgáló A LEGO kaland film is. A játékmenet tekintetében mindössze annyi újítást láthattunk, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben itt majdnem az összes játéktér LEGO elemekből készült, illetve bizonyos objektumokat instrukciók alapján kellett megépítenünk, nem automatikusan, de a játék remekül hozta a film hangulatát, az átvezetőket abból emelték át. Folytatása már messze nem lett olyan jó, mire megjelent, végképp kifulladt a széria; azt nyugodtan ki is lehet hagyni.

LEGO Chess

1998-ban jelent meg PC-re a LEGO Chess, ami egy meglepően változatos sakkjáték volt. Ha levettünk egy bábut, egy kisfilm játszódott le, ami más volt attól függően, mit mivel ütöttünk le - 72 ilyet készítettek el. Választhattunk, hogy western vagy kalózos témát szeretnénk-e, a sztorimódban pedig három gépi ellenféllel kellett megküzdenünk. Ebből most, hogy a Twitch és a Vezércsel újabb lendületet adott a sakknak, készülhetne egy újabb változat, még több témával, ha máshogy nem, mobilra.

Island Xtreme Stunts

Nem a LEGO City Undercover volt az első nyitott világú LEGO játék - már 1997-ben elkészült a LEGO Island, amiben belső nézetből járkálhattunk egy szigeten, testreszabhattuk azt, járműveket építettünk és különböző küldetéseket teljesíthettünk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Folytatása, a LEGO Island 2 nem lett kiemelkedő, de lényegesen jobban sikerült a 2002-es Island Xtreme Stunts, amiben Pepper Roni szerepében egy film forgatásán kellett mindenféle feladatokat teljesítenünk. Szabadon felfedezhettük a területet, válogatott járműveket vezethettünk, ha megszereztük a hozzájuk szükséges jogosítványt, és mindenféle minijátékok is vártak minket.

LEGO Batman 2: DC Super Heroes

Viszonylag hamar, a Star Wars és az Indiana Jones után harmadikként nyúlt a Batman franchise-hoz a Traveller's Tales, és már az első részt is nagyon szerettük, de a folytatása maradt meg bennünk igazán. Főleg Gotham városában mászkálhattunk és harcolhattunk mindenféle gonoszokkal, de a küzdelmekhez nem csak helyi hősök, hanem vendégek is csatlakoztak, mint Wonder Woman vagy Superman. Ez volt egyébként az első olyan LEGO játék, amiben már nem csak mutogatás és nyögdécselés, hanem teljes szinkron szerepelt. Troy Baker nem csak Batman hangját adta, hanem Kétarcét is, ahogy az Arkham Cityben. A harmadik játékra már elfogyott a nafta.

LEGO DC Super-Villains

Számos olyan játék után, amiben a szuperhősöké volt a főszerep, ideje volt egy olyannak is, amiben a DC univerzum gonoszai kerülnek előtérbe. Igaz, hogy ez is viszonylag későn jött (2018-ban), de még szórakoztató és érdekes volt, jobb, mint a sorozat néhány korábbi része. Ebben saját gonoszt alkothattunk, aki sorra gyűjthetett be újabb és újabb szuperképességeket.

Ti mely LEGO játékokat szerettétek a legjobban? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)