Hirdetés

Öt játék 2022-ben, ami szerintünk meglepően sikeres lesz, és öt, ami bukni fog

|

Idén második alkalommal próbáljuk megtippelni, mely játékok aratnak majd a vártnál is nagyobb sikert, és melyek lesznek azok, amikről a megjelenésük után hamar meg is feledkezünk.

Hirdetés

Tavaly kísérletet tettünk arra az év elején, hogy megtippeljük, mely játékok aratnak majd váratlan sikert, és melyek lesznek azok, amik csúnyán elhasalnak. Ezek közül néhányat el is halasztottak, de az év végén visszatértünk, és megnéztük, igazunk volt-e - nos, részben igen, részben meg nem.

Most is kedvet kaptunk a jósláshoz, úgyhogy megint végigpörgettük a 2022-es megjelenések listáját, kiválogattunk 10 játékot, és most elmondjuk, miért gondoljuk az első 5-ről, hogy várakozáson felül teljesít, és miért véljük úgy a többi kapcsán, hogy nem fog nagyot szólni. Olyanokat, amiknek borítékolható a sikere, okkal nem tettünk fel, nem lenne nagy kockázat abban, ha azt mondanánk, hogy a God of War Ragnarök vagy a Starfield nagyot megy.

Hirdetés

Öt játék, ami szerintünk meglepően sikeres lesz

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

2005-ben, tehát 17 évvel ezelőtt jelent meg a TT Games (akkor még Traveller's Tales) első LEGO játéka, a LEGO Star Wars: The Video Game, ami után egy ponton túl már követhetetlen tempóban érkeztek az újabb és újabb feldolgozások, szám szerint 20; volt év, hogy egyszerre több is jött. 2019 környékén érezte úgy a csapat, hogy ideje tempót váltani, átgondolni a franchise jövőjét, átdolgozni a rendszereket, és valami egészen újszerűt mutatni.

Részben visszatérve a gyökerekhez most egy újabb LEGO Star Wars játék készül, a The Skywalker Saga viszont más lesz, mint az eddigiek, és emiatt azok számára is érdekes lehet, akik megcsömörlöttek az apró elemek gyűjtögetésétől. A kamera az irányított karakterek mögé kerül, a harcok során kombókat használhatnak a fénykardot viselők, megjelennek új játékelemek, miközben szabadon bejárhatjuk a galaxist, úgy élhetjük újra a 9 film cselekményét, ahogy nekünk kényelmes. Ha egy hagyományos LEGO játék volna, nem várnánk tőle sokat, így viszont nagyon izgatottak vagyunk miatta.

Forspoken

A Square Enix mostanában nem remekel, a Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin nem lett kimondottan jó, a Babylon's Fall meg egyenesen botrányosan rosszra sikerült. Még mielőtt a Final Fantasy XVI visszaállítaná a kiadó renoméját, javíthat rajta a Forspoken, amit a Final Fantasy XV-öt is fejlesztő Luminous Productions készít, és olyan írók dolgoznak rajta, mint az Uncharted játékok többségét jegyző Amy Hennig, vagy a Zsivány Egyest író Gary Whitta.

Bár most még nem övezi nagy hype (talán ezért is halasztották őszre), érdemes rá figyelni. Története szerint a főszereplő New Yorkból egy fantasy világba, Athia földjére kerül, ahonnan nagyon szeretne hazajutni, de nem lesz könnyű dolga. Szerencsére mágikus erők segítik küzdelmei során, craftolhat és fejlesztheti köpenyét, sőt körömlakkal oldhat fel különleges képességeket. A koncepció érdekes, amit eddig láttunk belőle, az csábító, simán lehet az év egyik nagy pozitív meglepetése.

Diablo Immortal

A 2018-as BlizzCon során a játékosok nem azt a Diablo-bejelentést kapták, amire számítottak, és ennek igyekeztek hangot adni. A Blizzard láthatóan érezte, hogy ha valamivel, ezzel tényleg nem kell sietnie, így minden időt megad a fejlesztőknek, valamint számos tesztkörben kéri ki a játékosok véleményét, hogy a Diablo Immortal tényleg egy kiemelkedően jó mobiljáték legyen, ne pedig egy átlagos pénznyelő.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


És az a helyzet, hogy az eddig kiadott videók és infók alapján tényleg meggyőző. Oké, nem egy Diablo IV, de annak fejlesztése ettől függetlenül is halad, amíg várunk rá, ez tökéletes lesz időkitöltőnek. Játékmenete, hangulata a Diablo III-at idézi, számos kaszt és képesség közül válogathatunk, és rövid, a mobiljátékosok szokásaihoz illeszkedő menetekben fogyaszthatjuk, de nem fogja korlátozni, mennyi időt tölthetünk vele, nem lesz benne energia vagy bármi, a továbbhaladást gátoló elem. Keleten, ahol a mobiljátékok eleve óriási sikereket érnek el, biztos befut, de nyugaton is nagy jövőt jósolunk neki.

Company of Heroes 3

Az RTS-ek műfaja nincs most a top 5 legnépszerűbb között, talán a top 10-ben sem, viszont ha valami, a Company of Heroes új része a vártnál nagyobb sikert arathat. A Relic Entertainment megágyazott ennek, a sorozat korábbi részeit milliók játszották, a CoH 2-t most is több ezren veszik elő naponta, ami kezdésnek egyáltalán nem rossz.

Ezúttal a második világháború olasz és észak-afrikai színterén küzdhetünk a szövetséges hatalmakat irányítva. Számos újítás várható a játékmenet terén is, például az, hogy döntéseink hatással lehetnek a cselekmény alakulására és a végkifejletre. Kíváncsian várjuk, meddig jut majd a toplistákon.

Redfall

Az Arkane Studios tavaly a Deathlooppal nyűgözte le a stúdióra jellemző játékelemek, valamint az időhurkok iránt fogékony játékosokat, az idei évre viszont egy egészen más jellegű alkotással készül. A nyáron érkező Redfall egy egyedül vagy kooperatívan is játszható, nyílt világú akció-FPS lesz, amiben négy karakter valamelyikét irányítva bánhatunk el vámpírokkal és emberi ellenfelekkel.

Üdítő, hogy nem zombikat kell ölnünk, de kérdéses, mennyire lesz más az élmény így. Állítólag sok innovatív játékmechanikára számíthatunk, ahogy az Arkane-től mindig. Mindenesetre jó mókának tűnk az eddig elmondottak alapján, a kooperatív élményekre éhes tömeg érdeklődését biztosan fel fogja kelteni - ha mással nem, azzal, hogy a Game Passben a megjelenése napjától szerepelni fog.

Ha érdekel, melyik az az öt játék, ami szerintünk bukni fog, lapozz tovább!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)