Hirdetés

2017 legjobban várt VR játékai

|

Idén rengeteg izgalmas VR játék csábít bennünket arra, hogy végleg elmerüljünk a virtuális valóság által kínált új lehetőségekben.

Hirdetés

Nemrég arról elmélkedtünk, hogy tulajdonképpen merre tart a virtuális valóság, most pedig azokat a VR játékokat vesszük sorba, amiket semmiképpen sem érdemes kihagyni a 2017-es esztendő során. Idén már tényleg igazán ígéretes VR címekre számíthatunk, amik messze túlmutatnak az eddig megvillantott felhozatalon. A komplexebb játékok megjelenése pedig nagy valószínűséggel az egész zsáner népszerűségét és elterjedését is nagyban segíteni fogja. 

Farpoint - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Impulse Gear
Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Műfaj: FPS
Platform: PlayStation VR

Az első komoly VR-FPS játék titulusáért jó eséllyel száll harcba a Farpoint, amihez egy külön kontrollert is piacra kíván dobni a Sony. Az Aim Controller névre keresztelt vezérlő lényegében egy műanyag puska lesz, az elején a Move kontrollerekről már ismerős világító gömbbel. Az eddig kiadott gameplay anyagok alapján a sztori egy elhagyatott planétán játszódik, amit hőseinknek fel kell térképezni, de természetesen útjuk során valami rosszul sül el. 

Korábban abban reménykedtünk, hogy már a PlayStation VR megjelenésekor kézhez kaphatjuk a Farpointot is, de erre még várnunk kell. Remélhetőleg azért idén végre megérkezik az Impulse Gear játéka. 

Star Trek: Bridge Crew - megjelenés: 2017. március 14. 

Fejlesztő: Red Storm Entertainment
Kiadó: Ubisoft
Műfaj: Űrhajós szimulátor
Platform: Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR

Ki ne akarta volna irányítani a Föderációt egyik csillaghajóját? Utoljára talán a Star Trek: Bridge Commanderben kaptuk meg ezt az élményt, a 2002-es játék felett azonban már jócskán eljárt az idő. Star Trek: Bridge Crew játékosainak együttes erővel kell majd irányítaniuk a U.S.S. Aegis nevű űrhajót, kalandjuk során pedig az űr egy eddig feltérképezetlen szegletét kell bejárniuk. 

Az ismeretlen régióba azonban a Klingon Birodalom is hajókat küldött, így a konfliktus elkerülhetetlennek látszik. A játék kooperatív küldetései során kiemelt fontosságú lesz a gördülékeny csapatmunka, így elég valószínű, hogy a barátokkal együtt lesz a legjobb móka a U.S.S. Aegis hídján szolgálatot teljesíteni.

Fallout 4 VR - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Bethesda Game Studios
Kiadó: Bethesda Softworks
Műfaj: FPS
Platform: HTC Vive

Szinte adja magát, hogy olyan remek nyílt világú játékokat is kipróbálhassunk a virtuális valóságban, mint a 2015-ös Fallout 4. Ezt a Bethesda is jól látja, és már dolgoznak a játék VR-átiratán, amiben egy egyszerű csuklómozdulattal előhívhatjuk majd a Pip Boy berendezésünket.

A Fallout 4 VR változatával kapcsolatban természetesen a mozgás kérdése az egyik legérdekesebb tényező. A Bethesda emberei a "teleportálgatós" megoldás mellett döntöttek, elmondásuk alapján ez a legcélravezetőbb módszer. Aki próbálta már VR headsetben a különféle mozgási módokat, az pontosan tudja, hogy valóban így a legkisebb az esély arra, hogy alaposan felkavaródjon az ember gyomra játék közben. 

Szintén VR változatot érkezik majd az új Doomhoz is, ezt se felejtsük el. 

Resident Evil 7: Biohazard - megjelenés: 2017. január 24.

Fejlesztő: Capcom
Kiadó: Capcom
Műfaj: FPS
Platform: PlayStation VR

A Kitchen névre keresztelt VR demóban már bárki ingyenesen megtapasztalhatta, milyen hátborzongató élmény egy VR sisakban átélni a legújabb Resident Evil játék megpróbáltatásait. VR-kompatibilitás szempontjából mindenképpen remek döntés volt a Resident Evil 7-et a sorozat történetében először áthelyezni belső nézetbe. 

Ethan Winters kalandjait a sötét titkokat rejtő Baker házban akár a PlayStation VR szemüvegen keresztül is átélhetjük majd, ráadásul a PSVR-exkluzivitás csak ideiglenes. A megjelenést követő egy év leteltével más platformokon is elkezdődhet a VR horror. 

Golem - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Highwire Games
Kiadó: Sony Interactive Entertainment
Műfaj: FPS
Platform: PlayStation VR

Egy kislány rábukkan egy olyan mágikus eszközre, melynek használata közben átveheti az irányítást egy hatalmas gólem felett, és az a kép tárul a szemei elé, amit a hatalmas monstrum lát. 

Egyelőre elég keveset tudni a Highwire Games játékáról, az viszont biztos, hogy a Halo és a Destiny zeneszerzője felel majd a Golemben hallható muzsikáért. 

Arktika.1 - megjelenés: 2017

Fejlesztő: 4A Games
Kiadó: 4A Games
Műfaj: FPS
Platform: Oculus Rift

A Metro játékok fejlesztőinek új játékában ismét Oroszország lesz a helyszín. A készítők ígérete szerint az Arktika.1 egy teljes értékű AAA cím lesz, melyben olyan ötleteket próbálnak megvalósítani, amelyek csak a virtuális valóságban működőképesek. Az Oculus Touch kontrollereket is támogatni fogja a játék, így a testközeli lövölde hatása már adott. 

A bejelentő trailer alapján a látványra és a pörgős játékmenetre nem lehet majd panaszunk. Az emberiség nagy részét elpusztította egy új jégkorszak, a túlélőknek pedig készleteik frissítéséhez olyan helyekre kell majd elmerészkedniük, ahová jobb lett volna, ha sosem teszik be a lábukat. 

Robo Recall - megjelenés: 2017 Q1

Fejlesztő: Epic Games
Kiadó: Epic Games
Műfaj: FPS
Platform: Oculus Rift

Az Epic Games robotos kalandjában mechanikus halálosztók lövik egymást apró daraboka a virtuális valóságban. A humoros lövölde ráadásul teljesen ingyen elérhetővé válik minden Oculus Rift tulajdonosnak.

A Robo Recall pontos megjelenési dátum egyelőre nem ismert, de az Epic ígérete szerint már az idei év első negyedévében megkaphatjuk. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy hiba csúszhat ebbe az ígéretes receptbe. 

ARK Park - megjelenés: 2017

Fejlesztő: Snail Games
Kiadó: Snail Games
Műfaj: FPS
Platform: Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR

Az Ark: Survival Evolved sikereit látva nem meglepő, hogy VR formában is visszaköszön majd a dinós móka. Az ARK Park lényegében a Jurassic Park élményt ülteti át mindhárom komoly VR-eszközre. A dinoszauruszokkal benépesített parkot gyalog, vagy akár járműveket vezetve is bejárhatjuk, sőt még az őslények hátára is felkapaszkodhatunk. 

Az elszórt Gene Cube-ok felkutatásával új fajokat is megszerezhetünk, kis dinó farmunkat pedig a pajtásoknak is megmutathatjuk, akikkel együtt is kalandozhatunk a többjátékos módban. Lesz még külön állatsimogató és fotómód is, úgyhogy a dinómániások biztosan hosszú órákat töltenek majd el saját virtuális parkjukban. 

Essence - megjelenés: 2017. március

Fejlesztő: ONEVISION GAMES
Kiadó: ONEVISION GAMES
Műfaj: Kalandjáték
Platform: Oculus Rift, HTC Vive, OSVR

A közösségi finanszírozás remek intézménye hívta életre a ONEVISION GAMES játékát. Az Essence egy klasszikus kalandjáték lesz, amelyben egy amnéziás főhőssel kell felderítenünk egy varázslatos világot.

Utunk során furfangos rejtvényeket kell megoldanunk, a belsőnézetes játékmenet pedig kellemesen vegyíti majd az erőszakmentes kalandot a metroidvania stílus elemeivel. Ez bizony egy emlékezetes utazásnak ígérkezik. 

Ti mit vártok a legjobban? Mondjátok el kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)