Hirdetés

A Sony cáfolja, hogy csökkentette volna a PlayStation VR 2 gyártási számait

|

Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek a Sony közelgő headsetével kapcsolatban.

Hirdetés

Február 22-én a boltokba kerül a Sony következő generációs VR-headsetje, a PlayStation VR2, amely 4K-s felbotású OLED-lencsékkel, fejlettebb követéssel és persze a PS5-exkluzivitás révén jóval nagyobb teljesítménnyel licitálja túl a 2016 őszén megjelent elődjét.

Habár PlayStation-platform népszerűsége miatt papíron ez lehet a valaha készült egyik legsikeresebb VR-sisak, a Bloomberg nemrég arról írt, hogy a forrásai szerint a vártnál jóval gyengébben alakultak az eladási számok, ezért a Sony 1-1,5 millióra csökkentette a 2 millió darabról szóló eredeti megrendelését.

Hirdetés

A japánok viszont azóta váratlanul visszalőttek, és a GamesIndustry.bizhez eljuttatott nyilatkozatban cáfolták a híresztelést. A Sony közleménye alapján, "nem csökkentették a PlayStation VR 2 gyártási számait", és igenis lelkesedést érzékelnek a közönség részéről a több mint 30 címet, köztük a Gran Turismo 7-et, a Horizon Call of the Mountaint és a Resident Evi Village-t is elhozó rajt kapcsán.

A Bloomberg által megszellőztetett pletyka úgy spekulált, hogy a PS VR 2 kiábrándító előrendelési számai mögött az eszköz magas ára (550 dollár, Magyarországon 264 990 Ft) és a visszafelé kompatibilitás hiánya (a sisak nem kompatibilis az eredeti PS VR-ra megjelent címekkel) állhat. A Sony határozott cáfolata azonban kétségbe vonja ezt, még ha a nyilatkozat kapcsán érdemes is megjegyezni, hogy nyilván a gyártó lenne az utolsó, akik egy ilyen fontos rajt előtt elismernék a gyenge érdeklődést.

Ha kíváncsi vagy, milyen játékokkal rajtol a PlayStation VR következő generációja, ebben a cikkben írtunk a listáról.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)