Hirdetés

Készül az Alien: Isolation VR-változata?

|

Nem tudjuk, min dolgoznak épp az Alien: Isolation készítői, de a Sega egyik képviselőjének nyilatkozata arra utal, hogy egy VR-változat erejéig még elővehetik a játékot.

Hirdetés

Jürgen Post, a Sega európai részlegének vezetője főleg üzleti dolgokról, a dobozos játékok jelentőségéről, a Brexit a játékiparra gyakorolt hatásáról és hasonló témákról beszélgetett nemrég az MCV munkatársaival. De az interjú vége felé szóba került az alájuk tartozó Creative Assembly egy korábbi projektje is.

Ahogy Post elmondta, nem csak olyan újdonságok iránt érdeklődik a kiadó, mint a toys-to-life koncepcióba tartozó LEGO Dimensions.

"A VR is felhívta magára az egész vállalat figyelmét. Rengeteg VR-felszerelés van az irodánkban és az emberek játszanak is velük. Vizsgáljuk, hogyan adhatnánk ki rájuk játékokat. Nem jelentettünk még be semmit, de nagyon közel állunk egy bejelentéshez. Nagyjából három éve megcsináltuk az Alien: Isolationt Oculus Riften és az a demó pokolian félelmetes volt"

- mondta Post.

A játék ugyan most is játszható némi gépészkedés után egy VR-headseten, de hivatalos támogatás híján könnyen hányingerünk támadhat a Nostromón való lopakodás közben. A Sega-főnök nyilatkozata alapján ez talán nem sokáig marad így.

"Azt visszahozni a virtuális valóságba egy álom lenne és az álmok olykor igenis valóra válnak. A VR-hoz idő kell, de elkezdünk kiadni néhány játékot, csak hogy tanulhassunk belőlük. Ez a jövő platformja"

- utalt egy közelgő bejelentés esetleges tartalmára Post. A már kész Alien: Isolation átalakítása pedig viszonylag olcsó is lehet a Segának.

Ti kipróbálnátok az Alien-játékot VR-ban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)