Hirdetés

BioShock rajongó vagy? Most VR-ban is bejárhatod Rapture-t

|

Egy rajongó elképesztő modot gyártott a Half-Life: Alyx-hez, mely crossover kalandként szolgál a BioShock és Half-Life franchise-ok között.

Hirdetés

A Half-Life: Ayx képében tavaly végre megérkezett az a VR-játék, melyre tényleg system-sellerként tekinthetünk. A Valve ebben megmutatta, hogy továbbra sem kell a szomszédba mennie, ha kreatív megoldásokra van szüksége. Persze a modderek erre a játékra is rászabadultak,  és a wim.buytaert.1988 nevű alkotó olyan kalandot rakott össze, amelyhez foghatót rég nem láttunk.

Hirdetés

A Return to Rapture névre keresztelt, teljes egészében VR-ban játszható mod egy nyolc epizódból álló történet, mely hidat képez a BioShock és  a Half-Life játékok között. A címből kitalálható, hogy cselekmény az ikonikus Rapture városában bonyolódik; a moddernek fantasztikusan sikerült megteremtenie azt a klausztrofób hangulatot, mely 2007-ben sikeressé tette a Big Daddyk és Little Sisterek első történetét.

Az ellenfelek nagy része viszont a Half-Life: Alyxból kerül át, tehát nem kevés headcrabet, barnacle-t és Combine katonát kell eltakarítanunk az útból. A sztori is mindkét világból merít, hiszen Alyx dolga itt az lesz, hogy megállítsa a Combine erőket, akik az ADAM titkát kutatják Rapture-ben, és ha megtalálják, annak erejével leigázhatják az egész világot.

Egy előzetes is készült a kalandhoz, ha a fent említett játékok rajongója vagy, mindenképp érdemes megnézned:

Az egészben a legjobb pedig az, hogy a Steam Workshopról bárki ingyen letöltheti a Return to Rature-t. Mivel egy Half-Life: Alyx modról beszélünk, így a futtatás feltétele, hogy meg kell lennie az alapjátéknak és értelemszerűen kompatibilis VR-eszközre is szükség van. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)