Hirdetés

A Google leállítja a Daydream fejlesztését

|

A csökkenő kihasználtságra hivatkozva a cég úgy döntött, hogy egyre kevesebb erőforrást fog szánni a VR-projekt fejlesztésére.

Hirdetés

Pár évvel ezelőtt sorra jelentették be a gyártók a különféle VR-szemüvegeket, ebből a sorból pedig természetesen a Google sem maradhatott ki, így ők is bemutatták a kifejezetten mobil felhasználókhoz igazított Daydream nevű projektjüket. Egy ideig úgy tűnt, hogy szépen fejlődik az eszköz, de a Google most bejelentette, hogy a Daydream nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Hirdetés

A cég egy hivatalos közleményben erősítette meg, hogy mostantól kezdve nem fognak komolyabban foglalkozni a szemüveggel, ami azt jelenti, hogy a Google Pixel 4 például már nem is fog rendelkezni Daydream támogatással. A Google szóvivője szerint ennek az az oka, hogy a szemüveg nem lett olyan népszerű, mint szerették volna:

"A Daydream nem terjedt annyira széles körben, mint szerettük volna és azt látjuk, hogy egyre kevesebbet használják az idő előrehaladtával. Nagyon sok potenciált láttunk a mobiltelefonok köré épített VR élményekben, de egyre többször éreztük, hogy a platform túlságosan sok limitációval rendelkezik ahhoz, hogy ez hosszú távon életképes ötlet maradjon."

A Google-ben mindig is becsülendő volt, hogy hajlandóak bevállalni merészebb ötleteket, mérnöki kihívásokat, hogy aztán tanuljanak a hibákból és azt sem mondhatja senki a fejlesztőikről, hogy nem rendelkeznek kellő önkritikával. Ettől függetlenül a Google nem adja fel és a közleményben hozzátették, hogy továbbra is foglalkozni fognak különféle AR megoldásokkal, mint pl. a Google Lens.

Szerintetek lett volna még potenciál a Daydreamben? Vagy ti is úgy gondoljátok, hogy időszerű volt a nyugdíjazása?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)