Hirdetés

A Half-Life: Alyx utolsó jelenete a Half-Life 3 előfutára lehet?

|

Alyx önálló kalandjának vége olyan következményekkel járhat, ami a korábbi részek történéseit is más megvilágításba helyezi.

Hirdetés

A Half-Life széria legújabb része a külföldi kritikák szerint remekül sikerült, és a korábbi számítások azt mutatják az Alyx sok embert sarkall majd VR szettek vásárlására. Ha a játék a pénztáraknál is jól teljesít, akkor joggal reménykedhetünk abban, hogy a Valve talán hajlandó folytatni Gordon Freeman történetét is - erre utal a Half-Life: Alyx lezárása is.

A következőkben masszív spoilerek következnek, tehát csak akkor olvass tovább, ha már végigjátszottad a játékot, vagy nem zavar, ha lelőjük a történet végi csavart.

Hirdetés

A korábbiakban már írtunk egy cikket, ami nagy vonalakban összefoglalja a korábbi epizódok történetét, ezt mindenképp érdemes elolvasni a tisztánlátás érdekében. A Half-Life: Alyx az első és a második rész között játszódik, amikor is Gordon Freeman épp 20 éves hibernációját tölti G-Mannek köszönhetően. Az sejthető volt hogy az öltönyös, aktatáskás, rejtélyes entitás az Alyx során is feltűnik majd, erre viszont a játék záró képsoraiig kellett várnunk. Itt Alyx behatol a combine erők komplexumába azzal a reménnyel, hogy kiszabadíthatja onnan Gordon Freeman-t, azonban a cellában nem a tudóst találja. A jelenetet itt nézhetitek meg:

A cellában talált G-Man tehát felajánlja a lánynak, hogy megmentheti édesapja, Eli életét, aki a jövőben biztosan meghalna (így ért véget a Half-Life 2: Episode Two). Viszont miután Alyx él a lehetőséggel, ő maga is a "felsőbb erők" eszközévé válik, G-Man pedig magával viszi. Hogy a titokzatos lénynek tervei vannak Alyxszal, arra már az Episode Two során is utalt, és azt is megpedzegette, hogy beláthatatlan következményei lesznek a tetteinek. 

Az utolsó jelentben Gordon Freeman testében ébredünk, pontosan ott, ahol az Episode Two lezárult, viszont van egy nagy különbség: Eli él, és Alyx eltűnt, a két férfi pedig elindul, hogy megmentsék a lányt. Ez a lezárás folytatás után üvölt, így ismét megnyílt a lehetőség a találgatások előtt: vajon mikor érkezik a Half-Life 3?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)