Hirdetés

Közel egymillióval nőtt a VR-felhasználók száma a Half-Life: Alyx miatt

|

A legnépszerűbbek az Oculus termékei, a HTC headsetek állnak a második helyen.

Hirdetés

Várható volt, hogy a Half-Life: Alyx sokaknak megadja majd a lökést a VR-vásárláshoz, a játékosok már a tavalyi bejelentés után is elkezdték elkapkodni a készleteket. Remélhetőleg jönnek még olyan játékok, amik miatt érdemes lesz megtartani az újonnan beszerzett eszközöket, vagy épp még tovább növelhetik a felhasználói bázist.

Hirdetés

A Road to VR által a Steamtől származó adatok alapján becsült számok szerint április folyamán 950 000-rel nőtt azok száma, akik VR headsetet csatlakoztattak gépükhöz. Köztük lehetnek olyanok, akik már korábban megvették, vagy épp csak kölcsönkérték az eszközt, de ezt a Steam adatai nem egyértelműsítik, nem is tudják. Nem kérdés, hogy sokan a Half-Life: Alyx miatt szálltak be, ami március 23-án jelent meg. A Road to VR azt is megállapította, hogy egyelőre a felhasználók 1,91%-a, 2,7 millió fő rendelkezik valamilyen PC-s VR eszközzel. Az Oculus termékei 44,6%-kal a legnépszerűbbek, a HTC áll a második helyen 30,3%-kal, a Valve Index pedig a harmadik 11,9-cel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)