Hirdetés

Hamarosan megjelenik egy Halo VR-élmény

|

Számos headsetet támogatni fog a Halo Recruit című kevert valóság élmény, ami ugyan nem túl összetett, de nem is az a célja, hogy hosszú órákra lekössön.

Hirdetés

Ugyan az Xbox One hivatalosan még mindig nem támogat semmilyen VR-headsetet, a Microsoft a Windows 10-en keresztül nem marad ki az újfajta kijelzők forradalmából. Ennek kapcsán egy több mint félórás előadást tartott nemrég az operációs rendszer fejlesztője, ahol egy Halo VR-élményt is lelepleztek.

Hirdetés

Illetve a Microsoft alapvetően kevert valóságról (mixed reality) beszél, ami a virtuális tereket és a mi valós világunkat vegyíti, a Halo Recruitról megjelent videó alapján viszont egy sima VR-programról van szó. A szériát jelenleg gondozó 343 Industries elsősorban azoknak szánja az élményt, akik csak most ismerkednek a Halo univerzummal, így olyan alapvető funkciók kerültek bele, mint játékbeli karakterek modelljeinek megjelenítése, egy egyszerű lövészeti gyakorlótér, illetve maga Master Chief intézhet hozzánk egy beszédet, amiben csatába hív. A Halo Recruit október 17-étől ingyenesen letölthető lesz a Windows Store-ból, viszont mivel egy Windows Mixed Reality-kompatibilis headsetre is szükségünk lesz hozzá (amik szintén ma váltak előrendelhetővé), a könnyebb hozzáférhetőség érdekében Microsoft saját boltjaiban is kiállítja majd a rövid bemutatót.

A Microsoft a Halo Recruiton kívül persze számos, már megjelent VR-játékot is az UWP platformra hoz, ahogy azon is dolgoznak a Valve-vel közösen, hogy a SteamVR játékok is fussanak a Windows 10-es platformon.

Mit gondoltok, a Microsoftnak is sikerül megvetnie a lábát a piacon, vagy túl későn érkeztek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)