Hirdetés

Az agyadat is eldobod a PlayStation VR 2 specifikációitól, új Horizon-játék is készül hozzá

|

Javában dübörög a CES 2022, a Sony pedig úgy érezte, itt kell bedobnia a legújabb PlayStation VR 2 infókat.

Hirdetés

Eddig is sejteni lehetett, hogy PlayStation VR 2 néven kell majd keresni a Sony új, PlayStation 5-höz fejlesztett VR headsetjét, de a CES 2022-nek hála mindez immár hivatalossá vált, tényleg ez lesz az eszköz neve. Nem csak ezzel az infóval készült azonban a rendezvényre a kék csapat.

Megtudtuk például azt is, hogy az újfajta, tölthető Lithium-ion akkumulátoros kontrollerek a PSVR 2 Sense nevet kapták (érezhetően a DualSense vonalon akarnak mozogni a jövőben), de még ennél is jóval nagyobbat szólt egy új játék bejelentése.

Hirdetés

Érkezik ugyanis a Horizon: Call of the Mountain, egy VR-kaland, ami a Horizon Zero Dawn világában játszódik. Alább ennek a bejelentő előzetesét tudjátok megnézni.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenhet meg a Horizon: Call of the Mountain, de az legalább kiderült, hogy a Guerrilla csapata mellett a Firesprite is dolgozik rajta - őket ugyebár 2021-ben vásárolta fel a Sony, korábban olyan játékokat köszönhettünk nekik, mint a The Playroom VR, The Persistence VR, de besegítettek a Star Citizen fejlesztésébe is.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az OLED kijelzős PlayStation VR 2 hardveres képességei és specifikáció kapcsán megtudhattuk, hogy 4K HDR képminőség és 110 fokos látószög várja a játékosokat (ez az első PSVR esetében még csak 100 fok volt), szemenként 2000×2040-es felbontás és 90/120Hz mellett.

A mozgásérzékelést maga a headset oldja meg, ezért semmiféle külső kamera nem kell hozzá, a játékos mozdulatait maga a sisak követi le inside-out tracking technológiával. Nem marad ki a 3D audio sem (a Tempest 3D AudioTech itt is teszi a dolgát), továbbá szemkövető megoldást és különböző headset visszajelzéseket is kapunk, magyarul a hardver érzékelni fogja, hova pillantunk játék közben (erről szemenként egy-egy tracking​IR kamera gondoskodik), és a DualSense kontrollerhez hasonlóan változatos visszajelzésekre is képes lesz - az ígéretek szerint például érezni fogjuk, ha egy komolyabb helyzetben megemelkedik karakterünk pulzusa. 

Ahogy említettük, nem lesz szükség külső kamerára a PlayStation VR 2 használatához, mivel magába a headsetbe kerülnek kamerák, ráadásul rögtön négy darab. A headset USB Type-C kábelen keresztül tud csatlakozni a PlayStation 5 konzolhoz. Sajnos magát a hardvert még mindig nem mutatták meg nekünk, így továbbra sem tudjuk, hogy fog kinézni a PlayStation VR 2, valamint az ára és megjelenési dátuma sem derült ki egyelőre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)