Hirdetés

Közösen dolgozik a VR-headsetek következő generációján a HP, a Valve és a Microsoft

|

A HP Reverb VR headsetek utódát nagy ígéretek mellett kezdték el felvezetni.

Hirdetés

Nem véletlenül időzítették a HP, a Valve és a Microsoft közösen fejlesztett titokzatos új VR-eszközének bejelentését a tegnapi napra, elvégre ekkor érkezett meg a VR-felhozatal kétségtelenül leginkább várt játéka, a több mint remek értékelésekkel elstartoló Half-Life: Alyx.

Hirdetés

A most belengetett, készülő új VR-headsetről egyelőre igencsak keveset tudni, tulajdonképpen pár hangzatos címszót dobott csak be a HP, illetve kiderült, hogy a Microsoft és a Valve is felsorakozik az új eszköz mögé. A HP hivatalos weboldala szerint az "következő generációs" headset magával ragadóbb, kényelmesebb lesz, és kompatibilisebb élmény nyújt (jelentsen ez bármit is), mint a Reverb. A Reverb ugyebár egy olyan HP által készített VR-headset volt, ami a Microsoft-féle Windows Mixed Reality terméksort erősítette.

Nem kisebb célt lőtt be magának a gyártó, minthogy ez legyen az új standard a VR piacon, ennek fényében pedig valószínűsíthető, hogy a készülő új hardver nem akar túllőni a Reverb 599 dolláros árán, tehát nem fogja súrolni az 999 dolláros Valve Indexet, ugyanakkor arra sem érdemes számítani, hogy az árazás egészen az Oculus Rift S 399 dolláros címkéjének mélységéig lekullog. 

A Valve SteamVR platformja már most is támogatja a Windows Mixed Reality headseteket az Oculus és a HTC termékei mellett, szóval valószínűleg a HP újdonsága sem képez majd kivételt. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)