Hirdetés

Ez már a jövő: itt vannak a hátizsák-PC-k

|

A virtuális valósághoz bizony komoly PC-re van szükségünk, azonban mivel a szemüvegek továbbra is vezetékesek, nem mozoghatunk szabadon. Vagy mégis?

Hirdetés

A HTC Vive nagy előnye az Oculussal szemben, hogy sokkal szabadabb mozgást enged a felhasználónak, azonban a vezeték miatt továbbra is eléggé be vagyunk korlátozva, arról nem is beszélve, hogy felbukhatunk benne. Ez próbálja most áthidalni az MSI, a Zotac és a HP is egy-egy speciális PC-vel.

Ezek a gépek kb ugyanazt tudják, mint a készen kapható VR-képes PC-k, így Core i5 vagy i7 processzorral, 16-32GB RAM-mal és valószínűleg GTX 970-nel szerelik majd őket, a lényeg azonban az, hogy egy legfeljebb 4-5 kilós speciális hátizsákba rejtik őket, amely így nyilván sokkal jobban szellőzik, mintha a laptopunkat dugtuk volna be egy táskába.

Az eszköz akkumulátora ugyan csak egy órát bír, de jár mellé egy tartalék, amit a gép kikapcsolása nélkül cserélhetünk ki. Valószínűleg nem sok ilyennel találkozunk majd itthon, az áruk ugyanis jó eséllyel 5-600 ezer forintnál kezdődik majd. Persze a tökéletes megoldást a vezeték nélküli szemüvegek jelentik majd, hiszen ezek a táskák is korlátoznak valamennyire a mozgásban, de azokra még jó pár évet biztosan várnunk kell.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)