Hirdetés

Így próbálnának meg reklámokat csempészni a VR-élménybe?

|

A PlayStation VR esetében elég riasztó koncepciót tesztelget a Sony, de azért még senki ne kezdjen el sikoltozni félelmében.

Hirdetés

Több szabadalomról is beszámoltunk már az utóbbi hónapokban a PlayStation 5-tel, annak kontrollerével és a Sony VR-os terveivel kapcsolatban, ám az új masina megjelenéséig egyiket sem vehetjük biztosra, ahogyan azt sem, hogy a későbbiek során nem használja fel őket a vállalat valamilyen módon. Ezek közül két újdonság kapcsolódik leginkább jelen hírünkhöz: az egyik egy vezeték nélküli VR headsetet, a másik ujjkövető technológiát vizionált az újgenerációs konzolhoz.

Hirdetés

A SegmentNext fedezte fel először, hogy a Sony Interactive Entertainment június 25-én beadott egy szabadalmi kérelmet, amely alapján a vállalat olyan megoldáson dolgozik, ami lehetővé tenné reklámok megjelenítését a PlayStation VR headseten belül. A koncepcióhoz tartozik szemléltető ábra is, amely bemutatja, hogy a virtuális valóságban való hirdetés hogyan nézhetne ki a gyakorlatban, ez alapján pedig a reklámok a képernyő bal vagy jobb felső sarkában helyezkedhetnének el: 

A szabadalom szövege szerint a reklámok megjelenésének módja a felhasználó fejének kijelzőn belüli helyzetétől és látószögétől függ, a hirdetéseket pedig "kiegészítő tartalomként" írják le. A leírásban szerepel példa is a felhasználásra: ha koncertet nézünk, amelyben több előadó is megjelenik, akkor a technológia lehetőséget ad arra, hogy felismerje azt a művészt, amelyre a felhasználó összpontosítja a figyelmét, majd megváltoztathatja a hirdetést az érdekesnek vélt előadónak megfelelően. 

Persze ez még nem garancia, hogy lesz is bármi belőle, csakhogy a vállalatot foglalkoztatja a technológia, ahogyan azt sem állíthatjuk, hogy a Sony felugró hirdetéseket pakolna a PSVR-ba. Csak reménykedünk, hogy ha jön is valami hasonló megoldás, az okosan átgondolt lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)