Hirdetés

John Carmack hátat fordít a VR-nak

|

A legendás fejlesztő kicsit háttérbe vonul az Oculusnál, hogy egy számára izgalmasabb, nagyobb kihívást nyújtó témával foglalkozhasson.

Hirdetés

John Carmack már az id Software-nél eltöltött fiatal éveiben elképesztő munkabírással rendelkezett, azóta sem hagyott alább a lelkesedése, amikor új projektek felkarolásáról van szó, még akkor is, ha ezek közül nem mind lesz sikeres. Miután a konkrét játékfejlesztéssel felhagyott, az Oculusnál töltött be technológiai vezetői szerepet, amiért nemrég megkapta Lifetime Achievement díjat a VR Awardson. Elmondása szerint most új kihívások után néz, ezért a VR-t parkolópályára állítja, lemond posztjáról.

Hirdetés

Persze nem hagyja teljesen magára a VR vállalatot, a továbbiakban vezető technológiai tanácsadó  lesz az Oculus berkein belül. Carmack úgy érzi, hogy a VR-ban minden projekt alkalmával nagyjából körvonalazható volt, hogy a fejlesztésnek milyen irányba kell haladni. Most viszont valami olyan kihívást keres, ahol a technológia nem keretezi be gondolkodásmódját.

"Néha azon gondolkoztam, hogy mire jutnék egy olyan problémával, ahol a megoldás még csak a láthatáron sincs. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom ezt, mielőtt túl öreg lennék hozzá."

Elmondása szerint a mesterséges intelligencia fejlesztésnél érzi azt, hogy erre igazán lehetősége nyílik. Noha a korát említi sürgető tényezőként, Carmack 49 évesen még azért nem az utolsó hullócsillagokat szemléli élete egén, remélhetőleg még látunk tőle valami nagy eredményt ezen a fronton.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)