Hirdetés

Jövőre tolhatták a PlayStation VR 2 megjelenését

|

Egy friss pletyka szerint nem az eszköz fejlesztésének késlekedése miatt, de elhalasztották a PSVR 2 megjelenését 2023-ra.

Hirdetés

Ugyan még sok van hátra az évből, a Sony - némi gyanút keltve a játékosokban - nem hajlandó elárulni, hogy megjelenik-e idén a PlayStation VR 2 headsetjük. Ebből akár arra is következtethetünk, hogy a gyártónál sem hoztak még döntést arról, mikor dobják piacra az új kijelzőket, de egy friss pletyka szerint jelenleg afelé billen a mérleg nyelve, hogy jövő év elejére halasszák a rajtot.

A meg nem erősített információ a Sony virtuális valóság eszközét kiemelten kezelő YouTube-csatorna, a PSVR Without Parole egy friss a adásában jelent meg, akikre azért is vagyunk hajlamosak egy sima pletykánál jobban odafigyelni, mert a PSVR 2 specifikációit, és a rá érkező Horizon: Call of the Wild érkezését a hivatalos bejelentés előtt megszellőztették.

Hirdetés

A csatorna készítői tudni vélik, hogy az újgenerációs headset megjelenését 2023 első negyedévére halasztotta a PlayStation gyártója, aminek az oka nem a szemüvegben keresendő. Információik szerint azért döntöttek így a Sonynál, mert a PlayStation 5 elérhetősége továbbra is korlátozza, hány játékos szerezheti meg a jelenlegi generációs konzolt, ami egyben korlátozná azt is, mekkora felhasználóbázisnak kínálhatnák fel az új PlayStation VR-t (lévén a használatához alapkövetelmény egy PS5). A PSVR Without Parole szerint a Sonynál azt a plusz frusztrációt szeretnék elkerülni, amit az új headset iránt érdeklődő játékosoknak okoznának, akik nem jutnának konzolhoz a PSVR 2 megjelenéséig.

A Sony jelenlegi várakozásai szerint egyébként nagyjából 11,5 millió PlayStation 5 gyártásával terveznek végezni a 2022-es pénzügyi év végéig (azaz 2023. márciusáig) az eddig eladott 17,3 millió mellé, azaz összesen közel 29 millió PS5-tulajdonosnak reklámozhatják majd a gépet.

Ehhez képest sokkal jobban álltak egy generációval korábban, három hónappal az első PlayStation VR 2016. októberi megjelenését követően már ötvenmillió, a headsetet meghajtani képes PS4 talált gazdára.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)