Hirdetés

Szagokat, hőt és esőt is szimulál a Koei Tecmo VR-gépe

|

A VR Sense névre keresztelt árkádgép hasonlóan a 4D-s mozikhoz a játékosok legtöbb érzékére hat, ami kifejezetten hátborzongató élményeket is jelenthet.

Hirdetés

Ugyan a Koei Tecmo nem készített saját headsetet, a PS4-re és a PlayStation VR-ra alapozva egy nem mindennapi árkádgépet leplezett le nemrég. A VR Sense nevű csoda a játékosok szinte minden létező érzékszervére hatással lesz, így a készítők szerint egyedülálló élmény várja azokat, akik betérnek egy játékterembe a masina miatt.

A PSVR helyezi a játékosokat a játékokba, emellett pedig egy ventilátor fújhatja az arcukat, ha gyorsan futnak, vagy épp lóháton vágtatnak, így szimulálva a menetszelet - ez utóbbi példa nem véletlen, ugyanis az egyik első játékban egy zsoké szerepébe bújhatunk. Ezen felül a VR Sense-ben található ülés is képes némi forgásra és dőlésre, de akár hideget és meleget is képes körénk varázsolni a Koei Tecmo gépe, továbbá különböző szagokat és illatokat is, így beszippanthatjuk például egy csatatér füstjét, vagy a friss erdei levegőt.

A tapintásunkra pedig nem csak ránk permetezett párával, hanem egy különleges, TouchSense nevű funkcióval is hat a gép, a készítők szerint például a Horror Sense nevű nyitócímben tényleg úgy érezhetjük, mintha pókok és patkányok sétálnának rajtunk. A két, fent említett játék mellett egyébként a Dynasty Warriors egy változatát is elkészítették a VR Sense-re, így nem kizárt, hogy később más, ismertebb sorozataik egy-egy különleges változatát is játszhatjuk rajta.

Ti kipróbálnátok a VR Sense-t, ha lehetőségetek adódna rá?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)