Hirdetés

Közel 4K-s felbontással jön az Oculus Quest 2

|

A továbbfejlesztett headset kiszivárgása után megérkezett a hivatalos megerősítés is.

Hirdetés

A 2016-ban piacra dobott Oculus Rift segítségével a PC-s játékosok gyakorlatilag testközelből tapasztalhatták meg a virtuális valóság által nyújtott játékélményt, azóta pedig a headsetet készítő Oculus VR csapata már a Facebook egyik divizíójaként működik tovább. Tavaly piacra is dobták az Oculus Questet, amit akár számítógép nélkül is lehet használni, és hamarosan hivatalosan is bemutatják a kütyü frissített változatát.

Hirdetés

Ám a helyzet az, hogy nem kell várnunk a hivatalos bemutatóig, ugyanis valahogy kiszivárgott egy videó, amiben már most megnézhetjük, mit tud az Oculus Quest 2.

A fenti anyag alapján úgy tűnik, hogy az új headset szinte mindenben jobb lesz elődjénél. Az Oculus Quest 2 elvileg egy Qualcomm Snapdragon XR2-es processzorral, 6GB RAM-mal, valamint akár 256GB-os tárhellyel érkezik. Emellett majdnem 4K-s felbontást kapunk, ami szemenként közel 2K-t jelent, ráadásul az eredeti Questnél 50%-kal több pixelt képes megjeleníteni a kütyü, ami egyébként még könnyebb is lesz elődjénél.

Időközben pedig kiderült, hogy valódi a szivárgás, mivel a Facebook Reality Labs alelnöke, Andrew Bosworth a Twitter-oldalán írt a téma kapcsán, így megtudtuk, hogy szerdán, vagyis szeptember 16-án újabb információkat tudhatunk meg az Oculust Quest 2-ről.

Nektek hogy tetszik a headset?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)