Hirdetés

Már a héten elérhető lesz az Oculus Quest kézkövetése

|

A funkciót eredetileg jövőre akarták élesíteni, de végül nem kell addig várnunk rá.

Hirdetés

Bár a kontrollerek a gombok miatt több lehetőséget kínálnak, és néhány VR-játéknál fontos, hogy érezzük, tartunk valamit a kezünkben, vannak programok és játékok, amiket kényelmesebb lehet ezek nélkül irányítani. Az Oculus elkészült saját megoldásával, mely a héten érkező v12-es szoftverfrissítéssel elérhetővé válik az Oculus Quest felhasználói számára.

Hirdetés

Az eszköz beépített kamerái segítségével, külső szenzorok nélkül lesz képes figyelni és értelmezni a kéz és az ujjak mozgását. Egyelőre, első körben csak a Libraryben és a Store-ban való navigálásra, valamint bizonyos gyári alkalmazások (pl. Oculus Browser, Oculus TV) irányítására használhatjuk, további lehetőségek jövőre érkezhetnek. A fejlesztők a jövő héten kapják meg az SDK azon frissítését, amivel beépíthetik alkalmazásaikba a kontroller nélküli irányítást.

A funkciót a Quest-tulajok a v12-es frissítés telepítése után az Experimental Features menüből érhetik majd el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)