Hirdetés

Novembertől Oculus Questen is játszhatjuk a Rift játékokat

|

Bemutatták az Oculus Linket, melynek köszönhetően egy kábellel köthetjük rá a Questet a PC-re, hogy kibővítsük játékaink tárházát.

Hirdetés

Az Oculus Quest nagy előnye, hogy kábelek és PC nélkül élvezhetjük a VR-élményt, így kapva nagyobb szabadságot mozgás közben, azonban emiatt sajnos az Ocolust Rift játékait nem tudtuk elérni ezen keresztül. A Facebook bejelentette, hogy ez már nem sokáig marad így, ugyanis érkezik egy technológia, minek köszönhetően megnyílik az átjárás a két headset között.

Hirdetés

Az Oculus Link névre keresztelt szoftvernek hála, egy USB-C kábelen keresztül köthetjük össze a Questet a PC-vel, ennek köszönhetően pedig hozzáférhetünk a Rift játékaihoz is. A novemberben érkező Link után a Facebook piacra dob majd egy saját kiadású kábelt is a headsethez, ami nagyjából 25 ezer forintot kóstál majd, de azt is elmondták, hogy bármely kábel megfelel a célnak, amelyiknek mindkét vége USB-C-ben végződik. 

Nem ez az egyetlen újdonság azonban ami a Questet érinti, ugyanis valamikor jövőre érkezik a majd kontroller nélküli irányítási mód is, melyet a headsetbe épített monokróm kamerák tesznek lehetővé, amik az ujjaink követésével lényegében a kezünket alakítják kontrollerré. Hogy ez hogy működik majd, azt egy kis videón mutatja be a a cég:

Az Oculcus Link novemberben, míg az ujj-követéses technológia jövőre érkezik az Oculus Questhez, arról egyelőre nincsenek hírek, hogy ez utóbbival az Oculus Rift S-t is felszerelik-e. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)