Hirdetés

Oculus Rift gépigény - mostantól gyengébb PC is elég hozzá

|

Csökkent az Oculus Rift gépigénye, már egy belépő szintű, 500, dolláros PC-vel is hajlandó működni az eszköz.

Hirdetés

Hatalmas előrelépés történt a VR világában. Mind az Oculus Rift, mind a HTC Vive nehezen megfizethetők, ezekhez ráadásul egy bivalyerős gép is kellett - mostanáig.

A Vive kapcsán egyelőre semmi nem változik, viszont az Oculus Rift engedékenyebb lett egy Asynchronous Spacewarp nevű technológiának köszönhetően, mely azon dolgozik, hogy miközben a programok 45 fps-sel futnak, betöltve a réseket a felhasználóhoz már egy 90 fps-es kép jusson el. Az új gépigény a következő:

Oculus Rift minimum gépigény

Op. rendszer: Windows 8 vagy újabb
Processzor: Intel i3-6100 / AMD FX4350 vagy jobb
Videokártya: Nvidia GTX 960 vagy jobb
RAM: 8 GB
Csatlakozók: 1 USB 3.0 és 2 USB 2.0 port, HDMI 1.3 kimenet

Korábban i5-4590 és Nvidia GTX 970 / AMD 290 kellett, illetve kettő USB 3.0 port. Egy a Cyberpower által összeállított, Oculus-kompatibilis gépet 499 dollárra áraztak be, ami 135 ezer forintnak felel meg.

Az Oculus Rift 599 dollárba kerül, az Oculus Touch kontrollerek 199 dollárba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)