Hirdetés

Az Oculus nem akarta, hogy a Rift-exkluzívok fussanak a HTC Vive-on, de ez visszafelé sült el

|

Egy fejlesztő megoldotta, hogy az alapvetően csak az Oculus Riften futtatható alkalmazások a Vive-on is működjenek, a legújabb frissítés viszont bezárta ezt a kiskaput. Most nyílt egy sokkal nagyobb.

Hirdetés

Palmer Luckey, az Oculus atyja korábban azt nyilatkozta, hogy ha valaki tőlük vásárol valamit, nem bánja, ha azt az alkalmazást más eszközön is használja, hiszen nem céljuk úgy profitálni, hogy korlátozzák a vásárlókat. Ennek ellenére a napokban megjelent az 1.4-es frissítés, ami ellenőrzi, hogy van-e HTC Vive csatlakozva a géphez, és blokkolja a Revive nevű, exkluzivitást feloldó hack működését.

Ugyan azt nyilatkozták, nem volt céljuk, hogy a Revive-ot ellehetetlenítsék, pusztán arról akarnak gondoskodni, hogy a biztonság, a funkcionalitás és a rendszer integritása tökletes legyen. Arra számítani kell, hogy a módosítások hatására a különböző hackek nem fognak működni.

A Revive fejlesztője, Libre VR 24 óra alatt nem csak azt oldotta meg, hogy újra működjenek az Oculusos alkalmazások a Vive-val, de azt is, hogy ne legyen másolásvédelmi ellenőrzés. Nem volt ez szándékos, és senkit nem bátorít rá, hogy kalózkodjon, sőt, kimondottan megkérte a felhasználókat, hogy ne használjanak illegális forrásból származó appokat. Ahogy megtalálja a módját, hogy a Revive a DRM kiiktatása nélkül lássa el eredeti feladatát, frissíteni fogja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)