Az Oculus megvett egy eye trackinggel foglalkozó céget

|

A szemmozgáskövetés fejlesztésével foglalkozó The Eye Tribe kulcsfontosságú szerepet játszhat az Oculus jövőjében.

Rendeld elő a Monster Hunter Worldöt ráadás lentikuláris borítóval! Hirdetés

Egyre több játék jelenik meg virtuális valóság eszközökre, viszont mindeközben maguk a headsetek is rohamos ütemben fejlődnek. Az Oculus Touch kontrollerek megjelenése után most egy újabb irány felé kacsintgat a cég, ráadásul még egy másik vállalatot is felvásároltak, hogy egy kicsit gyorsabban haladjon a dolog.

A The Eye Tribe egy dán cég, amely egy kutatócsoportból alakult ki és elsősorban úgynevezett eye trackinggel, vagyis egy szemmozgást követő rendszer kifejlesztésével foglalkoznak, ami sokak szerint meghatározó technológia lesz majd a virtuális valóság fejlődésében. A cég szakterülete az úgynevezett foveated rendering, ami azt jelenti, hogy a kirajzolás során létrejött kép egyes részei részletesebbek lesznek attól függően, hogy éppen hova fókuszál a néző. A módszer a nevét a foveáról kapja, ami az emberi szemnek az a része, amelyikkel fókuszálunk és a legtöbb részletet észleljük egy adott képen.

Egyébként nem csak az Oculus és a The Eye Tribe szerint lesz standard ez a megoldás a jövőben, hiszen a Fove VR tavaly 11 millió dollárt gyűjtött arra, hogy fejlessze a saját technológiáját, valamint a Google is felvásárolta az Eyefluence nevű, hasonló fejlesztésekkel foglalkozó céget.

Ti mit gondoltok? Sokat lendít majd ez a VR szemüvegeken és szoftvereken?

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!