Hirdetés

Mark Zuckerberg VR-kesztyűt tesztelt az Oculus boszorkánykonyhájában

|

A Facebook alapítója léanyavállalatánál járt és kipróbálta, milyen újdonságokat tesztelnek az Oculus laborjában.

Hirdetés

Az Oculus Rift megjelenése óta egy erős új versenytárs is megjelent a PlayStation VR személyében, ahogy a Rifttel majdnem egyszerre megjelenő HTC Vive is folyamatosan fejlődik. Természetesen az Oculus sem akar lemaradni, így több fejlesztéssel próbálkoznak, amikbe Mark Zuckerberg jóvoltából nyerhetünk némi betekintést.

A Facebook-vezér ugyanis nemrég meglátogatta a VR-ral foglalkozó csapat redmondi fejlesztőközpontját, a túráról pedig néhány fotót is megosztott a közösségi oldalon. A gyártáshoz szükséges high-tech környezet mellett pedig egy prototípust is láthatunk az egyik fotón, ami nem más, mint egy VR-kesztyű, ami új szintre emelhetné a kezünk jelenlétét a virtuális valóságban (ami a fejünk után a második legfontosabb).

"A csapatot Michael Abrash vezeti és olyan dolgokra koncentrálnak, mint a továbbfejlesztett optika, szemkövetés, kevert valóság és az emberi test követésének új módjai. A cél az, hogy a VR-t és az AR-t azzá tegyük, amire mindannyian vágyunk: elég kis szemüvegek ahhoz, hogy bárhová magunkkal vihessük őket, szoftver, aminek a segítségével bármit átélhetünk és technológia, aminek a segítségével úgy léphetünk kapcsolatba a virtuális világgal, mint a valódival"

- írta az Oculusnál tett látogatásáról.

A kesztyű formájában megjelenő VR-kontroller ötlete egyébként már korábban is felmerül, sőt, a Facebook is felvásárolt néhány éve néhány ehhez szükséges technológiával foglalkozó céget. Ennek ellenére a fogyasztók számára elérhető VR-kesztyűkre továbbra is várnunk kell, az Oculus jelenlegi legfejlettebb megoldása pedig a Touch kontroller.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)