Hirdetés

Oculus Rift - hamarosan teljesen átveheti a monitorok szerepét?

|

Még a videojátékok piacán sem terjedt el úgy igazán a virtuális valóság, az Oculus már is egy lépéssel tovább szeretne menni.

Hirdetés

Egyre többen vannak a szakmában azok, akik szerint a virtuális valóság lesz a gépek és emberek közötti interakció következő lépcsőfoka és egy idő után már gyakorlatilag elképzelhetetlen lesz, hogy bármilyen más interfészen keresztül végezzünk el különféle feladatokat, legyen szó szórakozásról vagy akár munkáról.

Hirdetés

A jelenlegi piacot elnézve ezt még eléggé nehéz elképzelni, mert jelenleg még azokon a területeken sem igazán terjedt el, ahol már most nyilvánvaló a létjogosultsága, de ettől függetlenül az Oculus szakemberei folyamatosan dolgoznak azon, hogy valóra váltsák ezt az álmot.

Nate Mitchell, az Oculus vezetője most az Oculus Connect konferencián mutatta be a Dash 2.0 névre nevezett overlay-t, aminek a lényege, hogy egy 3D-s felületet húzhatunk akármilyen alkalmazás fölé, ami azt leegyszerűsíti a virtuális valóságon keresztüli vezérlést, természetesen a Touch periféria segítségével. Mitchell szerint ez teljesen megváltoztathatja azt, ahogyan a PC-ket használjuk:

"A Dash kihozza a maximumot az asztali gépedből, a multitasking lehetőségek gyakorlatilag végtelenek. Jó úton haladunk afelé, hogy teljesen lecseréljük a hagyományos monitorokat."

A Dash a Core 2.0 nevű frissítésben érkezik majd, amelynek béta verziója még idén decemberben elérhető lesz, teljesen ingyen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)