Hirdetés

Az Oculus-exkluzivitást megkerülő programot támogat Palmer Luckey

|

Az Oculusból azóta kiszállt alapító komoly összeggel járult hozzá a Revive fejlesztéséhez, ami a rivális headseteken is futtatni tudja az Oculus-exkluzív játékokat.

Hirdetés

Ugyan Palmer Luckey legújabb vállalkozása egyáltalán nem a szórakoztatóiparhoz és a virtuális valósághoz kötődik, a tech-guru egyáltalán nem fordított hátat ennek a technológiának. Legújabb nagy sajtóvisszhangot kiválót adományával pedig pont a saját maga által alapított cégnek tett keresztbe.

Hirdetés

Luckey kétezer dollárt, azaz több mint félmillió forintot adományozott a Revive nevű mod fejlesztőinek, hogy tovább dolgozhassanak a programon. A softver alapvetően azt teszi lehetővé, hogy az Oculus-exkluzív (tehát csakis a cég saját áruházában megvásárolható) játékok a rivális HTC Vive-on is játszhatóak legyenek. Persze a mod nem tökéletes, így egy kevésbé színvonalas játékélményt kapunk, mintha tényleg egy Riftet  használnánk, de legalább a program felhasználói nem maradnak ki teljesen az Oculus pénzügyi segítségével elkészült játékélményekből.

Luckey véleménye még a Facebook alkalmazottjaként is az volt, hogy őt nem zavarja a Revive létezése, de a cég politikája ennél sokkal kevésbé volt megengedő. Az Oculus áruház egyik frissítésében korábban beépítettek egy kódsort, ami ellenőrizte, hogy tényleg az ő headsetjükkel játszik-e a vásárló. Erre válaszul a Revive fejlesztői lehetővé tették a programon belül a kalóz játékok futtatását, amit korábban ők maguk is tiltottak. A rengeteg negatív vásárlói visszajelzést követően végül az Oculus meghátrált és deaktiválta az ellenőrzést.

Mit gondoltok, a VR-headsetek hosszútávú sikerét mennyire határozzák majd meg az exkluzív játékok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)