Hirdetés

Néhány óra alatt meglett a pénz a világ első 8K-s VR headsetjére

|

Miközben egyesek szerint a VR haldoklik, mások minden pénzt megadnának azért, hogy a lehető legjobb minőségben játszhassanak.

Hirdetés

Kétség sem fér hozzá, hogy az Oculus és a HTC Vive mérnökei is ezerrel dolgoznak a következő generációs szemüvegeken, befutott azonban egy új kihívó, ami sokak zsebéből már most kirántotta a bankkártyát.

Hirdetés

A Pimax Kickstarter kampányának sikeréhez mindössze 200 000 dollára volt szükség, a durván 50 millió forintos összeg pedig nem kifejezetten magas ezen a területen, úgyhogy alig pár óra alatt meg is lett a srácoknak, azóta pedig már közelítik az 1 milliós határt, pedig még csak egy nap telt el.

A Pimax 8K VR azzonnal észrevehető előnyei a szokásosnál jóval szélesebb, 200 fokos látómezőben és a szemenkénti 3840x2160-as felbontásban rejlenek, ami mellé 90Hz-es képfrissítést is kapunk. A külső trackerekkel és mozgásérzékelős kontrollerekkel működő headsettel egy teljesen nyílt platformot szeretnének létrehozni a fejlesztők, akik már ki is adták az SDK-t, hogy bárki készíthessen tartalmat a szemüvegjükhöz. Akinek van HTC Vive-ja, az már 500 dolláros áron lecsaphat a világ első 8K headsetjére (ugye ilyenkor használhatod annak az érzékelőit és kontrollereit).

Ti mit gondoltok róla?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)